Google Plus'a nasıl üye olunur

Google Plus'a nasıl üye olunur
Google Plus'a üyelik hakkında merak ettikleriniz...

 

GOOGLE+ PLUS VE ARTILARI
Google+ basit arayüzlü yeni facebook değildir. Bir çok sosyal platformu gibi facebook ile ortak ve ayrışan bir çok yönü vardır. Bunlara ek olarak; temel olarak gmail, Blogspot (blogger), picasa, google contact, google connect, gtalk gibi google ürünlerini kullanarak size geniş bir başlangıç alanı oluşturur.
 
Google+ ta arkadaş olma mantığı facebook gibi çalışmıyor. Twitter, Deviantart gibi sitelerdeki izleme (watch) tekniğinin tam tersi şeklinde çalışıyor. Yani şu şekilde;
 
Herhangi biri sizinle paylaşabiliyor (share); ama bu sizin postlarınızı onların görmesine değil, sizin onların postlarını görmenizi sağlıyor. Siz biri ile paylaşmaya (share) başladığınızda da, kişiyi eklediğiniz çevre(circle) ile paylaştığınız bir içerik girdiğinizde o kişi bunu görebiliyor. Eğer biri sizinle paylaşmış ve siz onunla paylaşmıyor iseniz. İstediğiniz zaman akış listesinde bulunan çevrelerin dışından (incoming) kısmından onun paylaşımlarını görebiliyorsunuz.
 
Google+ ta arkadaş gruplandırma ve belirli çevreye göre paylaşma da gayet basit ve kullanışlı. Bir içerik girdiğinizde, bunu şu şekillerde paylaşabilirsiniz:
 
Herhangi bir çevre ya da çevreler ile (circle)
Ek olarak veya tek başına belirli bir kişi, kişiler ile.
Sizin çevrenizin çevresindekilere kadar gidebilecek şekilde. (Extended Circles)
Siteye girebilen herkes ile (Public)

ÜYELİK VE DAVETİYE SİSTEMİ
Google+ davetiye olayı bir çok kişinin kafasını karıştırmış ve saçma konuşmalara sebep olmuş olsa da gayet net. Google üye alımı sınırlarını açtığı dönemde, herhangi bir Google+ kullanıcısı, Google+ ı olmayan birisi ile onun mail adresini ekleyerek bir şey paylaşırsa o kişiyi davet etmiş oluyor. Yani sadece birinin sizle mail adresinizi ekleyerek bir şey paylaşması yeterli. En son üyelik genişletildiği için bu durum gayet işlevseldi.
 
Ama artık sağ alt kısıma davetiye gönder kısmı eklendi. (Invite people to join Google+)
 
3 kolonlu arayüze sahip olsa da benzerlerinden daha kullanışlı ve temiz olduğu da aşikar. Tüm akış ve ayrıntılı akışları, gtalk u buradan yönetebilirsiniz.

Bu haber toplam 2413 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT