Gökan Zeybek'ten valiliğe çağrı: Zararlar karşılansın

Gökan Zeybek'ten valiliğe çağrı: Zararlar karşılansın
Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek yağmur ve selin Sarıyerlilere verdiği zararın karşılanması için çağrıda bulundu.

Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, geçtiğimiz hafta Sarıyer’de etkili olan ve çok sayıda kişiyi mağdur eden yağmur felaketiyle ilgili konuştu. 1 saatte metrekareye 122 kg yağışın düştüğünü belirten Zeybek, “Ağustos ayında yaşanan felakette Valilik, konutlarda zarar görenlere Kaymakamlık eliyle yardım yapılacağını belirtmişti. Sarıyer’de bu son yaşanan sel felaketi için de aynı uygulamanın yapılması gerekliliğine inanıyorum” dedi.

Metrekareye 122 kg yağış düştü

Geçtiğimiz ay ve bu ay Sarıyer’in çok büyük felaketlerle karşı karşıya kaldığını belirten Gökan Zeybek, “Perşembe günü yaşadığımız ve iki binden fazla insanımızın bir biçimiyle zarar gördüğü sel ve yoğun yağışa maruz kaldık. Ağustos ayında İstanbul’un tüm ilçelerini etkileyen yağışlara nazaran bu yalnızca Sarıyer ilçemizde ve Beykoz’un bir bölümünde etkili oldu. 1 saatin içerisinde metrekareye 122 kg yağış düştü. Yıllardır bu bölgedeyim Kilyos Deresi’nin ilk kez taştığını gördüm. Büyükşehir ve DSİ’nin Kilyos Deresi’ni açık tutmasına rağmen yağıştan dolayı debinin yükselmesi nedeniyle dere yine taştı” dedi. 

İki bin evi lağım bastı

Birçok mahallede çok sayıda vatandaşın selden ve afetten etkilendiğini belirten Zeybek, ”Sarıyer’de iki bine yaklaşık evi lağım suları bastı. Perşembe gününden itibaren hafta sonu da dahil olmak üzere Temizlik ve Fen İşlerimiz vatandaşımızın yarasını sarmak için büyük bir çaba göstermiştir” dedi.  

“Valiliğin zarar gören vatandaşlarımıza yardım yapması lazım”

Zeybek, “Ağustos ayında yaşanan felakette Valilik, konutlarda zarar görenlere Kaymakamlık eliyle yardım yapılacağını belirtmişti. Sarıyer’de bu son yaşanan sel felaketi için de aynı uygulamanın yapılması gerekliliğine inanıyorum. Perşembe günü yaşanan yağışlarda Sarıyer’de etkilenen insan sayısı, Ağustos ayında etkilenen kişi sayısından çok daha fazla oldu” diye konuştu.

Bu haber toplam 3350 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT