Gökan Zeybek'ten Ayazağa'ya tapu müjdesi!

Gökan Zeybek'ten Ayazağa'ya tapu müjdesi!
Geçtiğimiz yıl imar planları kabul edilen Ayazağa’da tapu süreci başladı. Sarıyer Belediyesi'nin tapu çalışmalarını Gökan Zeybek, Sarıyer Manşet'e anlattı.

SARIYER MANŞET ÖZEL HABER

Sarıyer Belediyesi ilk etapta 105 adet parselin tapusunu vermek için çalışmalarını bitirdi. Bu çalışmayla 500’ün üzerinde aile metrekaresini 250 TL’den tapusunu alacak.

Ayazağalılara ilk müjdeyi meclis toplantısında veren Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı ve İmar Komisyonu Başkanı Gökan Zeybek, çalışmanın tüm ayrıntılarını Sarıyer Manşet Gazetesi’ne anlattı. Tapu konusunda Ayazağa’da iki yönlü bir çalışma başlattıklarını belirten Gökan Zeybek, “Çalışmalara başladığımız 105 adet parselde tek katlı gecekondudan çok katlı binaya kadar içinde tek daireden iki-üç daireye kadar muhtelif binalar yer alıyor. 2981 sayılı yasaya göre vatandaşlar 1984 yılında çıkan imar affı yasasına göre müracaat etmişler ve tapu tahsis belgesi almaya hak kazanmışlar. Sonra bu vatandaşlarımız belediyemize başvuru yapmışlar. Ayazağa Nazım İmar Planımız da bitti. Şimdi vatandaşlarımıza diyoruz ki siz evraklarınızla bize müracaat ettiğinizde biz belediye olarak sizin tapunuzu vereceğiz. Bu şekilde 105 tane parsel 2981 sayılı af yasasından yararlanmış olacak. Toplam 500’ün üzerinde daire sahibi var” dedi.

gokan-zeybek-sariyer.jpg

“Metrekare fiyatı 250 TL olacak” 

Metrekare birim fiyatlarıyla ilgili de bilgi veren Zeybek, “Daha önce Şişli Belediyesi bu bölgede 2014’ten önce 300 - 400 liralara yerler satmış. Ancak Belediye Başkanımız Şükrü Genç’in ve bizim de alanlarda verdiğimiz bir söz vardı. Biz vatandaşlarımızın emlak rayiç bedellerinin bir miktar üzerinde bir bedelle tapu sahibi olmasını sağlayacağız demiştik. 2017’nin rayiçlerini de aşağı yukarı biz biliyoruz, kamunun da yasanın bize öngördüğü sınırların altında kalmamak koşuluyla ana cadde üzerinde olan parsellerde metrekare başı 350 TL, ara sokaklarda ise 250 TL arasında bir bedelle fiyatlandıracağız. Yani 100 metrekare arsa üzerinde 4 katlı tek daire üzerine kurulmuş ara sokaktaki bir bina sahibi 25 bin lira bedelle tapu sahibi olacak daire başına da 6.250 lira gibi bir bedelle daire sahipleri tapu sahibi olmuş olacaklar” diye konuştu.

“Büyükşehir’in sattığı fiyatlara bakıldığında sözümüzü tutmuş olacağız”

İBB ve Hazine’nin Sarıyer’in diğer mahallelerinde bulunan gayrimenkullerinin metrekaresini 3 bin - 4 bin lira arasındaki bir bedelle sattığını belirten Zeybek, “Bunu düşündüğümüz zaman bizim Ayazağa’da yaşayan vatandaşlarımıza vermiş olduğumuz sözü hakkıyla tutmuş olacağız” dedi. 

“İkinci aşamada 500’ün üzerinde parselde tapu süreci başlayacak”

Ayazağa’da önümüzdeki günlerde yapılacak olan diğer çalışmayı da anlatan Zeybek, “500 üzerinde parsel de 2981 sayılı af yasasından yararlanamıyor ancal üzerinde bina bulunmakta. Bu parseller de 4706 sayılı yasaya göre mülkleşecekler. Gayrimenkul takdir komisyonu kurulacak, hazineden 2 üye var 3 üye de Sarıyer Belediyesi’nden bulunacak ve metrekare birim fiyatı bu komisyonda belirlenecek. Ancak bir tek üye bile muhalefet şerhi koyduğunda yasal süreç başlıyor. Öte yandan Hazine'nin kendi mülklerini satma konusunda bizim gösterdiğimiz gibi cömert davranmadığını biz biliyoruz. Bu nedenle 4706 sayılı yasaya göre tapularını alacak yurttaşlarımızın ödeyecekleri bedeller, bizim belirlediğimiz bedellerin kat ve kat üzerinde olacak. O noktada tek belirleyici biz değiliz. 4706’ya göre alacak olanların alt sınırı minimum 500 liradan başlar diye öngörüyorum. Bu çalışmaya da çok yakın zamanda başlayacağız. Bu çalışmalar bittiğinde vatandaşlar tapularına kavuştuğunda Ayazağa’da dönüşüm süreci başlar” diye konuştu.

“Diğer mahallelerde de uygulanabilir”

Ayazağa’da dönüşümle ilgili verilmiş olan imar haklarını son derece yeterli olduğunu belirten Zeybek, “Aslında bu süreç Sarıyer’in diğer mahallerinde de geçerli. Büyükşehir Belediyesi bizimle aynı iradeyi gösterecek bir yaklaşımı sergilese biz diğer mahallelerin de bütün sorunlarını çok kısa sürede çözeriz bu noktada her türlü katkıyı vermeye her zaman hazır olduğumu her defasında bahsettik” dedi.

gokan-zeybek-sariyer-kck.jpg

“Büyükşehir vatandaşı Ferahevler’de müteahhide mahkûm etti”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Ferahevler’de yaptığı uygulamayı eleştiren Zeybek, “Ferahevler’de 3 bin - 4 bin lira metrekare satış bedeli isteniyor. Bu arsa sahibini müteahhide mahkûm etmek demektir. 2 – 3 milyon parayı hiçbir gecekondu sahibi ödeyemeyeceğine göre; bu uygulama 'sen yerini bir müteahhide sat üç beş kuruş al orayı terk et' demektir. Bu terk etmeye dönük bir yaklaşımdır. Büyükşehir’in 500 liradan başladığı satışlara bugün 3 bin – 4 bin liraya gelmesinin de bir izahı yok. O nedenle bizim Ayazağa’daki tavrımız ve konuya genel bakış açımız halkımızdan yerinde kalarak tapusunu almasından yanadır” dedi.

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 8432 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT