Göğüs estetiği

Göğüs estetiği

Göğüs sarkması, deformasyona sebep olabilecek bir ameliyat, doğum gibi bir hormonal değişim sonrası ortaya çıkabilir. Kadınların en hassas bölgesi olarak bilinir. Kasların yapısına bağlı olarak göğüs bölgesindeki sarkma oranları da değişkenlik gösterir. Yaşlanma, kilo alımı, doğum, emzirme, meme dokusunda yağsız bir alan olması ve göğsün tamamen serbest kalması, sutyen kullanımı göğüslerin biçimlerini olumsuz şekilde değiştirebilir.

Hasta, meme kaldırma ameliyatından önce muayene edilir. Meme ucu dokusu inceleniz ve memedeki bezlerin sayısı ölçülür. Hasta beklentileri değerlendirilir. Meme bezinin miktarı hafif bir sarkma ile sonuçlanmışsa, meme bezinin altına yerleştirilmiş silikon protezi ile destek verilir. Böylece daha dolgun bir meme yapısı geri kazandırılır. Eğer sarkma çok büyükse ve memenin büyüklüğü yeterliyse, bu bir meme küçültme tekniği kadar kolay bir uygulamaya benzer. Fazla sarkma ve meme bezinin miktarı yetersizse, memeye hem meme protezi hem de meme restorasyonu yapılır. Ameliyat sırasında memenin altına yerleştirilen protezin büyüklüğü ve memenin iyileşme hızı ameliyat öncesi belirlenir.

Meme Dikleştirme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Göğüs germe ameliyatı tekniğe bakılmaksızın genel anestezi altında yapılır. Kullanılan tekniğe bağlı olarak, meme dikleştirme operasyonu süresi 2 ila 4 saat arasında sürmektedir. Hafif sarkması olan hastalar meme protezi işlemi uygulamalar yapılır. Belirgin meme sarkması ve meme bezi olan hastalar için meme küçültme ameliyatına benzer prosedürler uygulanır. Buna karşılık, meme bezinde azalma görülmez.

Ameliyattan hemen sonra buz kompresleri ile tedavi başlar. Dikişlerdeki ince şeritlere ek olarak, başka pansuman yapılmasına gerek olmaz. Dikişler 15 gün sonra alınır. Spor sutyeni 4 hafta boyunca giyilmelidir. Bu sutyen hastanın ağrısını azaltır ve kendisini daha güvende hissetmesini sağlar. Günler geçtikçe şişmiş göğüsler yavaş yavaş eski düzenine gelecektir. Göğsün son halini alması 8-10 hafta sürer.

Ameliyat Sonrası İyileşme

Ameliyattan bir gece sonra hastanede kalınmalıdır. Bu tür işlemlerde, sarkan memelerin boyutuna ve miktarına bağlı olarak drenaj kullanmaya karar verilir. Drenaj kullanılırsa, 3. günde çıkarılır. Drenaj vücuttan birikmiş kanı almak için kullanılır. 3. günden sonra 1. ve 2. Haftalarda da kontrol yapılır. Dikişler 2. haftada alınır. Belli bir süre memelerde şişlik olacaktır, bu şişler her gün geçtikçe küçülecektir. Ameliyat sonrası 1 hafta dinlenme yeterlidir.

Bu haber toplam 2445 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
Sağlık