Geziciler bu kez Kültür Merkezi için direnecek!

Geziciler bu kez Kültür Merkezi için direnecek!
Sarıyer Belediyesi'nin ilçenin en değerli binası olan kültür merkezini, halkın kullanımına sunmayıp özelleştirmesi gezi olaylarından sonra oluşturulan forumların da tepkisini çekti.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in giderayak belediyenin en değerli binası olan Demirköy’deki kültür merkezini özeleştirmesine tepkiler gittikçe büyüyor. Sivil toplum kuruluşları ve muhtarlardan sonra, Gezi olaylarının ardından kurulan forumlarda da bu konu tartışılıyor.

 
Özellikle Zekeriyaköy başta olmak üzere Sarıyer’deki forumlarda, “Sarıyer halkının kullanabileceği kültür alanı yokken, var olan tek binanın da özel firmalara peşkeş çekilmesinin doğru olmadığı ve bu konuda belediyenin uyarılması gerektiği” üzerinde duruluyor. 

Kültür merkezinin özelleştirilmesinin tartışıldığı forumlarda Şükrü Genç’in bu tavrı sert bir dille eleştiri konusu oldu. “Kültür merkezleri halkındır” diyen katılımcılar tamamen ranta yönelik bu davranışın sosyal demokrat anlayıştaki bir belediyeye yakıştırmadıklarını söyledi. Bazı forumlarda bu konunun takip edilebilmesi için gruplar oluşturuldu. Bu grupların konunun takibi için CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı, İl Başkanlığı ile Genel Merkezi uyaracağı ve gerekirse eylem kararı alacağı öğrenildi. 


Muhtarlar tepkili: “Kime sordun kiraya verdin? “

Öte yandan Zekeriyaköy, Demirciköy ve Uskumruköy muhtarları da kendilerinin hiçbir fikrini almadan, binanın giderayak gizli kapaklı kiralanmasına tepki gösterdi. Şükrü Genç’i ağır bir dille eleştiren, muhtarlar, “Belediye Başkanı her konuşmasında, ‘Halka sormadan hiçbir şeye imza atmayacağım. İçinde halkın yeri olmadığı hiçbir projeyi uygulamayacağım” diye konuşuyor ama halkın yararlanması için yapılan bir binayı kiralarken bile sormuyor. Bu ne tutarsızlık. Başkan bu binayı kiralarken kime sordu?” dediler.
 

CHP örgütü de kiralamaya karşı

Ayrıca CHP örgütünün de seçimlere kısa süre kala belediye başkanının bu tür bir işle partiyi zor durumda bırakmasına tepkili. Sarıyer halkından konuyla ilgili parti yetkililerine yoğun eleştiri gittiği belirtiliyor.

Bu haber toplam 5348 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
3 Yorum