Genel Sağlık Sigortası primleri 53 liraya indirildi

Genel Sağlık Sigortası primleri 53 liraya indirildi
1 Nisan itibariyle Genel Sağlık Sigortası sisteminde yapılan değişiklikleri SGK Sarıyer Şube Müdürü Gamze Pak, Sarıyer Manşet'e değerlendirdi.

1 Nisan itibariyle Genel Sağlık Sigortası sistemi değişti. Tek prim dönemine geçilerek, ayda 53,32 lira veren birisi sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek. GSS borcu olanların ise faizleri silinerek yeniden yapılandırılabilecek. Gelir testi eziyeti de ortadan kalktı.

1 Nisan’dan itibaren yürürlüğe giren yasaya göre GSS’ye tabi olanlar asgari ücretin yüzde 3’ü olan 53 TL ödeyerek özel hastaneler dahil tüm sağlık hizmetlerinden faydalanabilecek. Konuyla ilgili Sarıyer Manşet’e açıklama yapan SGK Sarıyer Şube Müdürü Gamze Pak, “6824 Sayılı Bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile KHK’de değişiklik yapan kanununun yürürlüğe girmesiyle birlikte Genel Sağlık Sigortalılarına çok önemli kolaylıklar sağlandı. Kanuna göre Memur, Bağkurlu, SSKlı çalışan veya bunların bakmakla yükümlüsü olmayanlar ayda 53,33 TL ödeyerek sağlık güvencesine sahip olacaklar. Üstelik sadece kamu sağlık tesislerinden değil, aynı zamanda özel sağlık hizmet sunucularından ve üniversite hastanelerinden yararlanma imkânlarına sahip olacaklar” dedi.

sistem1.jpg

ESKİ BORÇLAR YENİ PRİM ÜZERİNDEN YENİDEN YAPILANDIRILACAK

Herhangi bir gelir testi yapılmaksızın çalışmayan herkesin yararlanacağını belirten Gamze Pak, “Bu uygulamada aylık 53,33 TL’yi de ödeyemeyecek olan sigortalılarımız ise gelir testine başvurarak aile içindeki gelirlerinin brüt asgari ücretin 3'te 1'inin altında olduğu tespit edilmesi halinde, herhangi bir prim ödemesi yapmadan sağlıktan yararlanabilecekler. Bugüne kadar ödenmemiş olan GSS prim borçları ise yeni prim oranı üzerinden güncellenecek ve gecikme cezaları silinerek yapılandırılacak. Aynı zamanda Nisan ayına kadar olan borçlar sigortalılarımızın sağlıktan yararlanmasına engel olamayacak. Eski GSS prim borcu olsa da yapılandırıldığı için aylık primlerini ödeyen sigortalılarımız da sağlıktan yararlanabileceklerdir” diye konuştu.

sistem2.jpg

Bu haber toplam 24821 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
5 Yorum