Fuat Bay: Devamsızları düşürün

Fuat Bay: Devamsızları düşürün
AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Fuat Bay bir kez daha devamsız meclis üyelerinin düşürülmesini istedi. Önergesini yenileyen Bay, gereken yapılmazsa suç duyurusunda bulunacağını söyledi.
Önceki meclis toplantılarında meclis toplantılarına katılmayan meclis üyelerinin düşürülmesi gündeme gelmiş ve AK Partili Fuat Bay bu üyelerin düşürülmesi için önerge vermişti.

Meclis harekete geçmeyince Bay bu konuda ısrarcı olduğunu belirterek, önergesini yeniledi. Meclis kürsüsünde konuşma yapan Bay, “Belediye kanununda belediye meclis üyesi 3 kez izinsiz toplantıya katılmadığı zaman meclis kararıyla üyeliği düşer diye bir madde var. Bununla ilgili görev ve yetki belediye meclisi ve belediye başkanındır. Bir önceki verdiğim önergeye cevap gelmedi ve gündeme alınmadı. Dilekçe verdiğim dönemde bağımsız Serap Boz, AK Parti Meclis Üyesi Osman Kabil ve CHP Meclis Üyesi Oğuz Güney beyin meclis üyeliği düşürülmesi gerekiyordu. Ne yazık ki bu işte bir kasıt var. Ben kürsüye gelirken meclis başkanvekili bugün toplantıya katılamayan arkadaşların izinli sayılması yönünde önerge verdi. Gerekli hassasiyet gösterilmezse, yetkinizi kullanmazsanız ben gerekli mercilere suç duyurusunda bulunacağım” dedi.

CHP’li Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun ise Fuat Bay’a “Meclisin tatil olması nedeniyle gereken yapılmadı. Arkadaşların savunmaları alınacak ve bu konu meclis gündemimize gelecek” diye cevap verdi. 

Bu haber toplam 3185 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT