FSM'de Alevi-Sünni kardeşliği iftarı

FSM'de Alevi-Sünni kardeşliği iftarı
Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Avşa Sokak’ta 30 yıldır birlikte yaşayan Alevi ve Sünni vatandaşlar aynı iftar sofrasında bir araya gelerek birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Sol tarafında Alevi, sağ tarafında ise Sünni vatandaşların yaşadığı Fatih Sultan Mahallesi’ndeki Avşa Sokak’ta, “Alevi – Sünni Dayanışması” altında yeryüzü sofrası kuruldu. Herkesin evinde yaptığı yemeleri paylaştığı iftar sofrasında birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.
 
Ezanın okunması birlikte oruçlar açılırken, mahallenin sevilen isimlerinden Osman Baş’ın öncülüğünde, Alevi- Sünni dayanışmasının daim kılınması, Dünyadaki tüm savaşların son bulması ve herkesin barış içinde yaşaması için dualar edildi. İftar sonrasında sokakta semaverlerde çaylar demlenerek, sohbetler edildi. Osman Baş konuşmasında 3. Köprüye verilen Yavuz Sultan selim isminin Alevi vatandaşları rencide ettiğini belirterek, değiştirilmesi için başbakana çağrıda bulundu.
 
Fatih Sultan Mehmet Mahallesi olarak yerel meclislerde temsil edilmediklerini söyleyen Cemal Aydıner ise CHP’den meclis üyeliği başvurusu yapan Cemal Özcan’a başarılar dileyerek destek verdiklerini söyledi. 

 
yeryuzuic1.jpg

Bu haber toplam 2915 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT