Formulaz şenliği Sarıyer'de

Formulaz şenliği Sarıyer'de
2009 yılında Karadeniz’de başlatılan, adı Formula 1 yarışlarından esinlenerek bulunan ‘’FORMULAZ’’ Sarıyer’de yapılacak.

Eski bir Karadeniz geleneği olan FORMULAZ yarışı 2009 yılından bu yana yeniden yapılmaya başlanmıştı. Tahta arabalarla yapılan yarışma, 9 Ekim 2016’da 13.00-19.00 saatleri arasında Ferahevler Kaymakamlık Önü ile Japon Parkı Arası’nda gerçekleşecek.

Yarışmacılar kendi tasarladıkları arabalarla katılacak

Tahta arabalarıyla yarışmaya katılan sporcular, rampadan aşağıya müthiş bir hızla sürerek geleneksel bir rekabette yeni sayfa açacak. Eğlenceli, zevkli ve heyecanın dorukta olacağı yarışa Rize’den gelen yarışmacılar kendi tasarladıkları tahta arabalarla katılacak. İstanbul’da ki katılımcılar etkinlik günü saat 12.00 ve 13.00 arası yarışın başlayacağı Ferahevler Kaymakamlık önünden kayıtlarını yaptırabilecek. Ayrıca arabaları alanda bulunan Sarıyer Belediyesi görevlilerinden temin edebilecekler.

formulaz sarıyer ferahevler

Kazananlara sürpriz ödüller verilecek

2009’dan bu yana Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Tunca Beldesi’nde birincilik kazanan isimlerin de yarışacağı etkinlikte, Karadeniz yöresel yemeklerinin stantları bulunacak ve birçok sürpriz sanatçı yer alacak. Kazananlara ödül verilecek.

şükrü genç formulaz sarıyer

Arabaların yarışmaya uygunluğu kontrol edilecek ve yol kenarlarına saman balyaları yerleştirerek önlemler alınacak. Lastik ayakkabı ve kıl çorap giyen yarışmacılar kask, kolluk ve dizlik takacak. ( yarış alanında görevlilerden temin edilebilecek )

Bu haber toplam 11034 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT