FETÖ suçlamasına savcılıktan tokat gibi cevap

FETÖ suçlamasına savcılıktan tokat gibi cevap
AK Partililerin iddiaları üzerine Sarıyer Belediyesi'nde bazı çalışanlar hakkında açılan FETÖ soruşturmasından takipsizlik kararı çıktı.

AK Parti İlçe Başkanlığı ve meclis grubunun iddiaları üzerine bazı belediye çalışanları hakkında yapılan suç duyurusuna İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı araştırma sonucunda takipsizlik verdi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, AK Partililerin sürekli olarak belediye meclisinde gündeme getirdiği ve bazı internet siteleri üzerinden ortaya attığı Erkan Karaarslan olayıyla ilgili Sarıyer Belediyesi çalışanları hakkında yapılan suç duyurusuna takipsizlik verdi.

Cumhuriyet Başsavcılığı’nın şüphelilere gönderdiği yazıda; "Yapılan soruşturmada şüpheliler hakkında atılı suçu işlediklerine dair, haklarında kamu davası için yeterli, kesin ve inandırıcı delil elde edilmediği tüm dosya kapsamında anlaşıldığından; Kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir” denildi.

sgenc.jpg

AK Partililere Abdullah Akşahin hatırlatması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararını belediye meclisinde açıklayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, AK Parti grubuna FETÖ firarisi AK Partili Meclis Üyesi Abdullah Akşahin’i de hatırlatarak, “Zaman zaman bu konu gündeme geldiğinde meclisin tansiyonu yükseldi, hatta meclis bu konulardan dolayı işgal edildi. Biz hep burada olacağız demiştik, gerçekten ülkesini seven herkes burada olacak, ama birileri de kaçacak delik arayacak demiştim ve de bu konuları gündeme getiren zat-ı muhterem de ortalıkta yok, kaçtı gitti. “Sen biryerlerde FETÖ’cü, PYD’ci arama o sensin; bunu arkadaşlarına söyle de arkadaşlarını da kandırmamış ol” demiştim ve nihayetinde de bu ortaya çıktı” dedi.

Benim hamurum belli benden Fetullahçı olmaz

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından açılan soruşturmanın sonucuyla ilgili meclise bilgi veren Başkan Şükrü Genç, “Soruşturma sonuçlandı ve buradaki insanların suçsuz olduğu ortaya çıktı. İçinde bulunduğumuz dönemde şartlar bunu bir kez daha gösteriyor. Biz itidalli olacağız. Toplumda gelişen olumsuzlukların önüne geçebilmek için davranışlarımızla, konuşmalarımızla o toplumda yumuşamanın, birlik ve beraberliğin sürmesi adına örnek olmak zorundayız. O dönemde bu soruşturmayı oluşturmaya gösterilen gayretlerin bir gün boşa çıkacağına hep anlatmaya çalıştım. Herkesin dünyaya bir bakışı var. Benim hamurum belli benden Fetullahçı olmaz. Yöneticilerin her konuşmada ağzından çıkanı ölçüp biçmesi gerekmektedir. Hepimizin aile yaşamları, çoluk çocuğu, namusu var. Bazı şeyler kırıldıktan sonra maalesef yerine gelmiyor. Bunlar yalan üzerine, bir çıkar hedeflenerek yapılıyorsa gerçekten çok yazık” dedi.

Savcılığın kararından sonra AK Parti grubunun sessizliği ise dikkatlerden kaçmadı.

feto-karar.jpg

bakir.jpg

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 5745 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT