FETÖ firarisi AK Partili Abdullah Akşahin ile ilgili yeni gelişme

FETÖ firarisi AK Partili Abdullah Akşahin ile ilgili yeni gelişme
AK Parti Meclis Üyesi ve İlçe Başkan Yardımcısı Abdullah Akşahin hakkında partiden disiplin ve ihraç süreci başlatıldı. 

Geçtiğimiz günlerde FETÖ’den gözaltı kararı verilen ve halen firari durumda bulunan AK Parti Meclis Üyesi ve İlçe Başkan Yardımcısı Abdullah Akşahin hakkında partisinden disiplin ve ihraç süreci başlatıldı.

AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Hicran Hamza Çelikyay, meclis toplantısında; Fetullahçı Terör Örgütü'nün avukat yapılanmasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında örgütün kriptolu haberleşme uygulaması Bylock kullanıcısı olduğu iddiasıyla gözaltı kararı verilen Abdullah Akşahin için partiden ihraç süreci başlatıldığını söyledi.

Partiden ihraç edilecek

Çelikyay; “Meclis üyesi Abdullah Akşahin ile ilgili henüz elimize ulaşan bir belge bulunmamaktadır. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmayı bizde takip ediyoruz. Tahkikatlar devam ediyor. Partimizce hakkında disiplin ve ihraç süreci başlatılmıştır” dedi.

Öte yandan Ak Parti grubu meclise katılamayan meclis üyelerinin izinli sayılması ile ilgili verilen önergeyi de Abdullah Akşahin’den dolayı kabul etmedi.

CHP’li Gökan Zeybek; “Hukuki süreç tamamlanmadan hüküm vermek bizim görevimiz değil”

Akşahin ile ilgili CHP grubunun da meclis toplantısında takınacağı tavır da merak ediliyordu. CHP Grup Başkanvekili Gökan Zeybek, “Hukuki süreç tamamlanmadan Yargıtay süreçleri bitmeden hiç kimseyle ilgili bir hüküm vermek bizim görevimiz değil. İddialar sonuçlanıncaya kadar iddia niteliğindedir. Ama biz adalet isterken, bu ülkede şunu göz ardı etmeyelim. İktidar partisinin bir üyesi bile adalete ve devlete olan güven kaybından dolayı teslim olmaktan korkmaktadır. Biz işte bunun için yürüyoruz. Bu ülkenin yürekli evlatları yurtdışında görevliyken kendileri hakkında açılmış uyduruk davalarda yargılanmak için uçaklarla Türkiye'ye gelip savcıların karşısına geçerek haksız yere 4-5 sene içeride yattılar. Herkesin adalete olan inancını adalet kurumunun bütün organlarıyla güçlendirerek tüm kişilerin haksızlığa uğramayacağına olan inancını en yükseğe çıkarmamız gerekmektedir. Adalet yürüyüşü CHP'ye ait bir yürüyüş değildir. O yürüyüşe katılanlar başka başka siyasi tercihleri olanlar bulunmaktadır” dedi.

Bu haber toplam 7705 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT