Festivalde uyuşturucu ticareti!

Festivalde uyuşturucu ticareti!
Bahçeköy Life Park'ta düzenlenen ve 2 gencin yaşamını yitirdiği konserde uyuşturucu ticareti yapıldığı ortaya çıktı.

Sarıyer’de düzenlenen ve 2 gencin yaşamını yitirdiği konsere ilişkin, ailelerden konserin düzenlendiği Life Park ile ilgili “güvenlik zafiyeti” iddiası geldi. Bahçeköy’de 6 Ağustos’ta gerçekleştirilen dünyaca ünlü parti sırasında rahatsızlanan gençlerden 19 yaşındaki Tugay Ergin ve Gökhan Alataş hayatını kaybetti, 16 yaşındaki Sude S. ise yoğun bakımda. Turgay Ergin’in amcası Adnan Ergin, yeğeninin uyuşturucu kullanmadığını belirterek, “En fazla bir bira içerdi. Partiye birlikte gittiği kişi tutuklandı. Her ne içtilerse onu verenlerden şikâyetçiyiz” diye konuştu.

Bahçeköy Life Park'ta güvenlik zaafiyeti

Sude S.’nin ablası Merve S. ise “Kardeşimin uyuşturucuyla işi olmaz. Bir güvenlik zafiyeti olduğu ortada. Kimlik kontrolü de yapılmamış. İçeride 14-15 yaşında çocukların olduğunu öğrendik” ifadesini kullandı. Etkinliği düzenleyen organizasyon şirketinden yapılan açıklamada, içeride uyuşturucu satan bazı kişilerin yakalanarak polise teslim edildiği belirtildi. Firma yetkilisi Fatih Mehmet İnal, “Bu güvenlik firmasıyla ilk kez çalışıyoruz. Güvenlik zafiyeti olduğunu düşünüyoruz” dedi. Soruşturmada tutuklanan 5 kişiden S.G.’nin, uyuşturucu suçlarından kaydı var.

Aynı mekânda yeni festival

Aleni uyuşturucu ticaretinin yapıldığı ve 2 gencin hayatını kaybettiği Bahçeköy Life Park’taki yeni organizasyonların durumunun ne olacağı ise merak ediliyor. Birgün Gazetesi’nin her yıl düzenlediği BirGün’lük Festival OHAL kapsamında 3 Eylül Cumartesi gününe ertelenmişti. Life Park’taki bu organizasyonun iptal edilip edilmeyeceği ise henüz belli değil.

Bu haber toplam 7199 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT