Ferahevler müteahhitlerine bakanlık şoku!

Ferahevler müteahhitlerine bakanlık şoku!
Ankara’yı suyolu yapan Ferahevler müteahhitleri bakanlıktan umduğunu bulamayınca ibreyi bu kez Sarıyer Belediyesi’ne çevirdi.

İmaj İnşaat’ın, Ferahevler’de 1379 ve 1380 ada üzerinde yapacağı 7 blokluk inşaat projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na takıldı.

 
Bakanlık bölgeyi kentsel dönüşüm kapsamında değerlendirmeyince inşaat firmasının emsal artırımı başvurusu reddedildi. Hak sahipleri ile farklı şartlarda ve kesin imar artırımı yapılacakmış hesaplarıyla anlaşan firma, 1 Milyon TL üzerindeki değere sahip olacak olan çok sayıdaki daireyi de sattı. Bakanlıktan umduğunu bulamayınca bir türlü inşaata başlayamayan firma, ibreyi bu kez Sarıyer Belediyesi’ne çevirdi. Firmanın sahibi Hasan Aras, imar artırımı yapıp bölgeden büyük rant elde etmek için, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile görüştü.
 
Bölgeye uygun olmadığı gerekçesiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan geri çevrilen projeye Sarıyer Belediyesi’nin nasıl yaklaşacağı merak konusu oldu.
 

- Hak sahipleri ile nasıl anlaşıldı?

- Proje daha onaylanmadan kimlere hayali daireler satıldı?

- İmaj İnşaat ile hak sahipleri arasında yapılan sözlemeler geçersiz mi? 

- Hak sahipleri kandırıldı mı? 

- Hesaplanan imar artırımı ile ne kadar rant elde edilmeye çalışılıyor?

- Bu bölge İmaj inşaatın hesapladığı gibi bir imar artırımını kaldırıyor mu?

 

Sarıyer Manşet Gazetesi Ferahevler gerçeğini mercek altına alıyor… Hak sahipleri mağdur olmak istemiyorsanız bizi takip etmeye devam edin…

Bu haber toplam 21806 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
13 Yorum