Fatih Portakal; “Haber yaparken korkuyoruz”

Fatih Portakal; “Haber yaparken korkuyoruz”
Gazeteciler Sarıyer’de “Demokrasi Ve Özgürlük Paneli’nde konuştu.

Sarıyer Belediyesi’nin düzenlediği “Demokrasi Ve Özgürlük Paneli”nde konuşan Fox TV Ana Haber Spikeri Fatih Portakal, “Haber yaparken korkuyoruz. Fox TV'de her gün bugün alınır mıyız? Diye düşünüyoruz” dedi. 

Sarıyer Belediyesi’nin düzenlediği “Demokrasi Ve Özgürlük Paneli”nde Fox TV’den Fatih Portakal, Haber Türk’ten Balçiçek İlter, NTV’den Buket Aydın, Moderatör Duygu Canbaş ve Özge Uzun, Sarıyerlilerle buluştu. Yoğun ilginin olduğu panelde; 15 Temmuz darbe girişimi, demokrasi ve özgürlükler, medya ve sivil anayasa tartışıldı.

panel2-001.jpg

Şükrü Genç: Birbirimizi anlamanın yolunu bulmalıyız!

Panelin açılış konuşmasında Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Bugünlerde birbirimizi anlamanın yolunu bulmak zorundayız” sözü ile başladı. Toplumda bir dayanışmanın tesis edilmesi gerektiğini belirten Genç, devletten yerel yönetimlere, vatandaşlara kadar herkese ve her kesime sorumluluk düştüğünü vurguladı. Genç, sorumlulukların yerine getirilmesi ile daha güzel bir dünyaya ve daha güzel bir Türkiye’ye ulaşılacağını söyledi. 

panel1-001.jpg

Fatih Portakal: “Parti devleti dönemine girdik!”  

Bir izleyicinin “Haber yaparken korkuyor musunuz?” sorusuna Fox TV Ana Haber Spikeri Fatih Portakal “Evet korkuyorum” şeklinde cevap verdi. Ekrana çıkarken korktuğunu, yine gençliğin de düşüncelerini açıklayamadığını belirten Portakal,  “Siz Fatih Portakal iyi konuşuyor derseniz, devletten kadro alamazsınız. Artık parti devleti dönemine girdik” dedi. Portakal: "Fox TV'de her gün bugün alınır mıyız? diye düşünüyoruz. Tedirginliğimiz oluyor. Ben yine de düşündüklerimi aktarıyorum. Çalışma ortamımız buna şimdilik müsade ediyor. Bir arkadaşımız 10 yıl önce yaptığı bir haberden dolayı şuanda cezaevinde" diye konuştu.

Portakal; “İki partinin yapacağı anayasa yeterli olmaz”

Son dönemde tartışılan anayasa ve başkanlık tartışmaları ile ilgili de konuşan Portakal, “Sadece iki sağ partinin yapacağı bir anayasa bu ülke için yeterli olmaz. Toplumun uzlaşmadığı bir anayasa hep eksik kalır” dedi.

panel3.jpg

İlter: Darbenin Gerçekleri Açıklanmayacak

Moderatör Duygu Canbaş’ın 15 Temmuz darbe girişimi sorusuna cevap veren Balçiçek İlter, ise darbe girişimini bir haberci olarak henüz anlayamadığını söyledi. İlter, MİT Başkanının bir kâğıt vererek, darbeyi bildirdiğini sonra bolca çayların içildiğini, ardından da kuvvet komutanları ile Moda’da düğüne gidildiğini anımsattı. Cumhurbaşkanı’nın darbeyi eniştesinden öğrendiğini, Deniz Kuvvetleri Komutanı’nın, “Neredeydin?” sorusuna, “Cebimi kapattım, sokaklarda dolaştım” yanıtını verdiğini kaydetti. İlter, “Darbenin arkasındaki gerçekler hiçbir zaman açıklanmayacak” dedi.

Uzun: “Türkiye’de Demokrasiyi Sağlayamadık”

Demokrasi ile ilgili görüşlerini açıklayan Özge Uzun, 200 kişilik bu toplulukta sadece bir kişinin zıt fikirde olması durumunda, demokrasinin diğer 199 kişinin o, bir kişiyi koruması şeklinde yorumlayarak, “Maalesef bunu Türkiye’de sağlayamadık” dedi.

Aydın: “ABD’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak”

NTV’den Buket Aydın ise dünyada benmerkezciliğin yükselen değer olduğu tespitini yaptı. İngiltere’nin, Türkler gelecek korkusu ile AB’den çıkma kararı aldığını, yine Trump’ın da göçmenlere karşı olduğunu anımsattı. Meksika’ya ve göçmenlere duvar örmeye çalışan Trump ile ABD’de protestoların durmayacağını ileri sürerek; “ABD’de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” dedi.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç panelin bitiminde konuşmacılara teşekkür ederek, çiçek verdi.

Bu haber toplam 7023 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT