Fatih Koleji mahallesine sahip çıkıyor

Fatih Koleji mahallesine sahip çıkıyor
Sosyal sorumluluk projelerine hız kesmeden devam eden Boğaziçi Fatih Koleji bu projelerin bir yenisini daha mahalle halkının hizmetine sundu.
Eğitimdeki başarıları kadar sosyal projelere de ağırlık veren Fatih Koleji komşu mahalle sakinlerinin kullandığı harabe olmuş mahalle çeşmesini restore ederek yeniden mahalle halkının hizmetine sundu.
 
İlk olarak mahalle sakinlerinden Fadime Bektaş ve diğer mahalle halkının katkılarıyla kurulan çeşme, zamanla deforme olmuş ve kullanılamaz hale gelmişti. Dökülen duvarlar, çamur ve kirlilik içerisinde kalan çevre mahalle adına kötü bir görüntü oluşturuyordu. Fatih Koleji resmi sınırları içerisinde kalan ancak mahalle halkının yoğun kullanımı nedeniyle dokunulmayıp halka arz edilen çeşme yeniden yapılarak yepyeni bir görünüm ve yeni peyzaj çalışmasıyla mahalle halkının kullanımına sunuldu.

fatih_koleji_y2.jpg

Fatih Koleji bahçesine sınır olan çeşme hem çevre düzenlemesi, hem yeşillendirilmesi hem de çeşmenin yeniden imarı ile yepyeni bir çehreye büründü. Ayrıca çeşme etrafına demir korkuluklar ve kapı yapılarak, gece geç saatlerde orayı kullanarak çevre sakinlerini rahatsız eden kişilerden korundu.
 
Sarıyer eski Belediye Başkanı Sedat Özsoy döneminde ilk olarak yaptırılan çeşme bugün de yine Sarıyer Belediyesi’ne bilgi verilip, görüşü alınarak yenilendi. Çeşmenin son halini gören Sedat Özsoy, Fatih Koleji yetkililerine, “Halkın değerlerine sahip çıktığınız için teşekkür ediyorum. Gerçekten güzel bir proje olmuş. Elinize sağlık” diyerek projeyi beğendiğini ifade etti.

fatih_koleji_y1.jpg

Çeşmenin mimari proje direktörlüğünü yapan Faith Koleji İnşaat Genel Koordinatörü Halil Yavuz ise “Çeşme yapılmadan önceki haliyle eşya yıkayanların, araba yıkayanların, tinercilerin mekanı gibiydi. Çeşmenin bir kanalizasyon sistemi olmamasından dolayı biriken su cadde boyunca akarak çamur birikintilerine sebep oluyordu. Bu konuda mahalle halkından da  şikayetler aldık. Ayrıca çeşme okulumuzun yeni yapılan binalarına ulaşım için açılan yeni kapının da yanında yer aldığından böyle bir görüntü nedeniyle velilerimizden şikayetler aldık. Bizler de her iki tarafı da memnun etmek adına böyle bir proje uyguladık. Sadece bu çeşme için okulumuz bütçesinden 150 bin TL harcandı. Mahallemize ve komşularımıza hayırlı olmasını diliyoruz” diye konuştu.
 
Ayrıca Fatih Koleji'nin önündeki cadde üzerinde tretuvar çalışması yapılarak yeni bir çehreye sahip olması sağlandı. Öncelikle kırık kaldırımlar yenilendi, sonrasında ise çöp dolu toprak alan temizlendi. Şimdi ise toprak alanda peyzaj çalışması yapılarak botanik bahçesi yapılacak.
 
Öte yandan Fatih Koleji'nin mahalleye bu yıl yaptığı bir diğer proje ise 8. Sınıf öğrencilerine yönelik ücretsiz SBS kursu eğitimiydi. Proje kapsamında yaklaşık 50 öğrenci (8. Sınıf) 1 yıl boyunca ücretsiz SBS hazırlık kursu gördü. Eğitimden çok memnun kalan öğrenciler geçtiğimiz günlerde sınava girdiler. Şimdilerde ise heyecanla sınav sonuçlarını bekliyorlar.

Bu haber toplam 7234 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT