Faciayı polis engellemiş

Faciayı polis engellemiş
Ferahevler’de bulunan bomba ile ilgili detaylar ortaya çıktı.

 

Sarıyer'de akli dengesi bozuk bir adamı kandıran DHKP-C, 1 kilo bombayı Kaymakamlık'a gönderdi. Paketteki kabloları fark eden polis faciayı engelledi.
 
Akşam Gazetesi’nin haberine göre; DHKP-C terör örgütünün planı bir polis memurunun dikkati sayesinde önlendi... Terör örgütü Sarıyer Ferahevler'de akli dengesi yerinde olmayan Ö.C.'yle arkadaşlık kurdu. Ö.C.'ye harçlık verip güvenini kazandılar. Daha sonra hazırladıkları bombalı paketi Ö.C.'ye vererek, "Polise hediye yolluyoruz. Bunu polis otosunun altına bırak" dediler.

ÜÇ PARÇALI BOMBA
Hiçbir şeyden şüphelenmeyen Ö.C. bombalı paketi alarak Sarıyer Kaymakamlığı'nın yanındaki polis aracına gitti. Bu arada nişanlısına tatlı aldıktan sonra pastaneden çıkan bir polis memuru Ö.C.'yi tanıdı. 

Polisle sohbet eden Ö.C. kendilerine hediye getirdiğini söyleyerek paketi vermek istedi. Paketteki kabloları gören polis Ö.C'den paketi kaldırıma bırakmasını söyledi. Ö.C'nin paketi bırakması üzerine olay yerine bomba uzmanı ekipler geldi.

Bomba uzmanı polisler paketin uzaktan kumandayla patlatılabileceği ihtimali üzerine jammer cihazlarıyla telefon frekanslarını kesti. Polis üç parça halinde yaklaşık 1 kilogram ağırlığında bomba ve bombanın tesirini artırmak için yanında bir el bombası olduğunu belirledi.

Bu haber toplam 5382 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT