Faaliyet raporu meclisten geçti

Faaliyet raporu meclisten geçti
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç; 335 sayfalık 2016 faaliyet raporunun mecliste sunumunu yaptı.

Sarıyer Belediyesi, 2016 yılı faaliyet raporu Meclis’e sunuldu. Vatandaşların da katıldığı meclis toplantısında, Belediye Başkanı Şükrü Genç tarafından gerçekleştirilen ve oy çokluğu ile meclisten geçen 335 sayfalık raporun sunumu 1 buçuk saat sürdü.

Sarıyer Belediye Meclisi’nin nisan ayındaki ikinci oturumu Yaşar Kemal Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda yapıldı. Toplantının ilk gündem maddesini 2016 yılı faaliyet raporu oluşturdu. Yapılan sunumla birlikte Başkan Genç, Sarıyer Belediyesi tarihinde 8’inci kez faaliyet raporu sunan ilk belediye başkanı oldu. 

YUSUF TÜLÜN’E TEŞEKKÜR ETTİ

20 farklı noktada faaliyet gösteren Sarıyer Belediyesi’nin tüm müdürlüklerini 33 yıl sonra tek çatı altında toplayan ve belediyenin kendi öz kaynaklarını kullanarak inşa ettiği yeni hizmet binası, raporun en dikkat çeken çalışmaları arasında yer aldı. Şükrü Genç binanın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederken, “Arazinin tahsisini yapan dönemin Belediye Başkanı Yusuf Tülün’e de teşekkür ediyorum” dedi. 

GELİR TABLOSUNDA ÖNEMLİ ARTIŞ

Toplantıda büyüme rakamları da önemli bir diğer başlık oldu. Gelir-gider dengesinde ilk defa artıya geçen Sarıyer Belediyesi’nde başkan Şükrü Genç, hizmet alım ve kiralamalarında büyük tasarruf sağladıklarının altını çizerek, ‘2009 yılından bu yana yüzde 300’den fazla arttırılan gider kalemi, bugün 310 milyar 614 milyonTL seviyesine ulaştırıldı. Bununla birliktegelir kalemi de aynı süreçte yüzde 500 oranında arttırılarak 316 milyar 864 milyonTL’ye getirildi. Böylece Sarıyer Belediyesi’nde büyük harcama kalemlerine sahip dev projeler belediyenin öz bütçesiyle yapılmasına rağmen ilk defa bütçede açık verilmeyerek, gelir kalemi gider kaleminden yüksek oldu’ diye konuştu.

5 bin öğrenciye 3.2 milyon TL burs verildi 

Eğitim alanında verdikleri destekle, Milli Eğitim Bakanlığı ile yarış değil işbirliği içinde olduklarını belirten Şükrü Genç, öğretmen ve öğrencilerin sadece derslere odaklanmaları için çaba sarf ettiklerinikayderek şöyle devam etti; ‘Çocukların ve gençlerin daha iyi şartlarda eğitim almalarını sağlamak ve eğitimde fırsat eşitliği yaratmak için 5 bin öğrenciye toplamda 3.2 milyon TL burs desteği veriyoruz. Sarıyer Akademi’de ek eğitim alan çocuklarımız önemli başarılara imza atıyor. YGS sınavı sonuçlarına baktığımızda Türkiye 175.si Sarıyer Akademi’den çıktı. İlk iki bin kişi listesine toplamda 6 öğrencimiz girdi. 180 puan altına düşen öğrencimiz olmadı.’

Başkan Genç’in sunumunun ardından AK Parti’den Salim Kain, Hicran Hamza Çelikyay ve Nurettin Çelik söz alarak kürsüden belediyenin faaliyet raporunu eleştirdiler. CHP’den ise Gökan Zeybek ve Mustafa Tok muhalefete cevap verdi. 

Faaliyet raporu ile ilgili tüm ayrıntılar hazırlanıyor

Bu haber toplam 3730 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT