EVYAP Koleji Matematik Şampiyonu

EVYAP Koleji Matematik Şampiyonu
TÜBİTAK'ın düzenlediği yarışmada Mürüvvet Evyap Koleji öğrencileri Matematik dalında bölge birincisi oldular.
Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu'na (TÜBİTAK) bağlı Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından düzenlenen "Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri" yarışmasında Özel Mürüvvet Evyap Koleji öğrencileri Halil İbrahim Yazıcı ve Muhammed Enis Şen, Matematik dalında Bölge Birincisi oldu. Yarışmaya sosyoloji alanında katılan Şevval Erol ve Ece Aksu ise ikinci oldu.
 
Başarılı öğrenciler, ödüllerini TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Özkol'un elinden aldı. Törene katılan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız öğretmen ve öğrencileri tebrik etti ve Ankara finalinde başarı diledi. Öğrencilerde Yıldız'a Ankara'dan derece getirme sözü verdi.
 
evyakic1.jpg
 
Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Coğrafya, Sosyoloji, Psikoloji ve Tarih olmak üzere 9 dalda düzenlenen yarışma, bölgesel ve final olmak üzere iki aşamada yapılıyor. Bölgesel yarışmada başarılı olan projeler, mayıs ayında Ankara'da düzenlenecek final yarışmasına katılıyor.
 
Türkiye geneli 12 bölge merkezine bu yıl toplam 10 bin 418 proje başvurdu. Marmara Bölge Merkezi’ne 590 proje başvurdu. Coğrafya, Matematik ve Sosyoloji alanında üç proje ile katılan Evyap Koleji öğrencileri finalde iki projelerinin derece almasıyla büyük sevinç yaşadı.
 
evyapic2.jpg
 
Matematik alanında proje hazırlayan öğrenciler şunları söyledi: "Yarışmaya üç aydan beri hazırlanıyorduk. Ptolemy teoremi üzerine araştırma yaparken yeni bir teorem bulduk. Bu teoremimizi üç jüri önünde en iyi şekilde savunduk. Jürinin bizi birinci seçmesiyle İstanbul'u Ankara'da temsil etme hakkı kazandık. Çok mutluyuz" dediler. Okul Müdürü Mehmet Büyükcombak ise, "Okulumuzda proje hazırlamak öğrenciler arasında bir kültür haline geldi, her yıl yirmiden fazla projeyle ulusal ve uluslararası yarışmalara katılarak, araştırmacı, özgüveni yüksek, çevresinde karşılaştığı problemlere çözüm üretebilen, geleceğin bilim insanlarını yetiştiriyor olmanın haklı gururunu yaşıyoruz" dedi. Okulun proje koordinatörü ve öğrencilere danışmanlık yapan matematik öğretmeni A. Gafur Taşkın, "Öğrencilerimiz bu yıl 34 öğrenci ve 17 proje ile finallere hazırlandılar. Hazırlık yapan, finale çağrılan ve derece alan tüm öğrencilerimizi tebrik ederim. Ankara'daki yarışmada 12 bölge birincileriyle yarışacak öğrencilerimize başarılar dilerim" dedi.
 
evyapic3.jpg

evyap4.jpg
 

Bu haber toplam 12028 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT