Evyap Koleji Güney Kıbrıs'ta fırtına gibi esiyor

Evyap Koleji Güney Kıbrıs'ta fırtına gibi esiyor
Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde oynanan Dünya Liseler Arası Basketbol Şampiyonası'nda ülkemizi temsil eden Evyap Koleji fırtına gibi esmeye devam ediyor.

Brezilya ve Hollanda’yı büyük farklarla yenen Evyap son maçında İsrail’i de 20 sayı farkla yenerek bir üst tura yükseldi. 

Dünya Liselerarası Basketbol Şampiyonası'nda ülkemizi temsilen Güney Kıbrıs Rum kesiminde maçlarına devam eden Evyap Koleji basketbol takımı İsrail temsilcisi ile yaptığı maçta fair plây hakimdi. Geniş güvenlik tedbirlerinin alındığı maçta her iki takım oyuncu ve idarecilerinin olumlu tavırları maçı zevkli ve ilginç hale getirdi.

evyap_israil.jpg

İlk periyodunu Evyap Koleji'nin 22 sayılık üstünlükle bitirdiği maçta İsrail ikinci periyodun başından itibaren fakı eriterek yaklaşmaya başladı ve devreye 14 sayılık farkla girildi. Üçüncü periyodun başında yakaladığı ivme ile farkı tekrar arttıran millilerimiz periyodun sonralarına doğru dış şutlara çare bulamayınca İsrail ekibi oyunu dengeledi. Yüksek bir tempoyla başlayan ve biten son periyotta fizik kalitesi ve rotasyonu iyi olan gençlerimiz üst üste bulduğu basketlerle farkı 30 sayıya kadar çıkardı. Savunmada direncini arttırarak farkı azaltmaya çalışan rakibi karşısında tempolu oyununu az hatayla süsleyen takımımız farkın kapanmasına izin vermedi ve maçı 85/65 kazandı.
 
Evyap ilk turu geçti
Daha önce grubunda yaptığı maçlarda Brezilya’yı 98/51, Hollanda’yı 124/61 yenen Evyap, grubunu lider bitirdi. Bir üst turda Sırbistan ve Macaristan ile aynı gruba düşen milliler bu grubu birinci bitirmesi halinde final oynamaya hak kazanacak.

Bu haber toplam 5145 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT