EVYAP basketbolda Türkiye Şampiyonu oldu

EVYAP basketbolda Türkiye Şampiyonu oldu
Özel Mürüvvet EVYAP Koleji finalde Bursa Bahçeşehir'i 57-44 yenerek Erkekler Türkiye Liseler Şampiyonu oldu.

 

Ankara’da yapılan liseler arası Türkiye Basketbol Şampiyonası'nda Özel Mürüvvet Evyap Koleji finalde Bursa Bahçeşehir'i 57-44 yenerek Türkiye Şampiyonu oldu.  Şampiyonluk kupasını eski milli futbolcu ve İstanbul Milletvekili Hakan Şükür verdi.
 
Ankara Arena Spor Salonu'nda oynanan şampiyonluk maçında zafer, erkeklerde Bursa Bahçeşehir Lisesi'ni 57-44 skorla yenen Evyap Anadolu Lisesi'nin oldu. Maç başından itibaren üstünlüğü elinde tutan Evyap Anadolu Lisesi ilk periyodu 31-21 önde tamamladı. Okben Ulubey'in etkili oyunu ile maçı çeviren Evyap Anadolu Lisesi, 57-44'lük skor ile mutlu sona ulaştı. Seyircinin yoğun ilgi gösterdiği maçta en skorer isim ise 22 sayı ile Okben Ulubey oldu. EVYAP Koleji Türkiye’yi, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde yapılacak Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası'nda temsil edecek.

fotogaleri.jpg

"ÇALIŞMALARA DEVAM EDECEĞİZ" 
Evyap Anadolu Lisesi antrenörü eski basketbolcu Volkan Aydın, şampiyonluk kupasını kaldıracaklarından emin olduğunu söyledi. Çalışmalara ara vermeden devam edeceklerini aktaran Aydın, Güney Kıbrıs'ta gerçekleşecek olan Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceklerini dile getirdi. Maçın en skorer ismi Okben Ulubey da arkadaşlarına ve kendilerini destek veren taraftarlara teşekkür etti.
 
Evyap Anadolu Lisesi'nin birinci olduğu şampiyonada ikinci İstanbul Doğa Anadolu Lisesi, üçüncü İstanbul Doğa Lisesi olurken dördüncü ise İzmir Yamanlar Lisesi oldu. 

EVYAP Türkiye Şampiyonu galerisi resim 1

ŞAMPİYONLAR TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDECEK 
Ankara'daki final maçını AKP İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, İzmir Milletvekili İlhan İşbilen, Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Daire Başkanı Okul Sporları Şube Müdürü Aydın Çetin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Harun Reşit Güzelimdağ, Okul Sporları Federasyon Başkanı Ayhan Pala ile birlikte TBF Yönetim Kurulu Üyeleri Kamil Uzun ile Mehmet Küçük de izledi.

Şampiyon olan takımların 28 Mart – 5 Nisan arası Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde yapılacak olan Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Bu haber toplam 10478 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT