Estetik Operasyonlar

Estetik Operasyonlar

Tıp ile ilgili derin bilgileri olmayan kişiler arasında burun ameliyatı olarak isimlendirilen rinoplasti; burnun tekrar biçimlendirildiği plastik ve estetik cerrahi işlem olarak geçmektedir. Hasan olan kişilerin burun estetiği yaptırarak burun biçimlerini düzeltmek istemelerinin ortak bir nedeni, yuvarlak, yüksekliği daha az, eğri ya da şekli bozuk burun uç kısmına bağlı olmaktadır. Rinoplasti ile memnun edici sonuçların meydana gelebilmesi için; uyumlu bir cilt yapısına ve yapısal bakımdan sağlam bir burun iskeleti sisteminin olması gerekmektedir.

Burun Ucu Estetiği İle Alakalı Bilinmesine İhtiyaç Duyulanlar

Burunun uç kısmına yapılan estetik işlemi ile hastanın iyileşme zamanı, 1 ya da 2 hafta gibi bir zaman almaktadır. Bu süre zarfında, kişinin başı olabildiği kadar yüksek bir pozisyon alarak dinlenmesi sağlanmalıdır. Açık bir teknik işlemi yapılacaksa deride bulunan dikişler ortalama bir hafta zaman geçtikten sonra alınmaktadır.

Ameliyat Sonrasında Yaşananlar

Ameliyat sonrasında burun hala şiş olsa da kişilerin görebileceği şekilde olmamaktadır. Burun ucu estetiği ameliyatından üç hafta zaman geçtikten sonra, yüzdeki şişlik yüzde olarak 30 civarında azalacaktır. İşlemden altı hafta gibi bir zamanın ardından, şişlik yüzde 60’lara varan oranda azalma gösterecektir. Bütün şişliğin ortadan kalkması için aradan 1 sene gibi bir sürenin geçmesine ihtiyaç duyulacaktır. Bazı vakalarda burun ucunda olan şişliğin yüzde 90’a varan oranda prosedürü izleyen 3 ay gibi kısa bir zamanda yüksek oranda azalmaktadır.

Kulak Estetiği

Kulak kısmında yer alan, kulak estetiği operasyonuna ihtiyaç duyulan doğumdan gelen birçok biçim bozuklukları hastalarda görülebilmektedir. Kulakta doğumsal olarak bütün veya kısımsal yokluğu, kulak etrafı ekstra kıkırdak çıkıntıları, kulağın kırıştırılmış kağıt biçiminde büzüşük olması bir olay sonucu kulak kısmının kısmi biçimde veya bütününün kaybedilmesi gibi olaylar olarak geçer.

Kepçe kulakta anatomik sorun ne olmaktadır?

Kepçe kulak, öne yönelik çok belirgin bir biçimde gözüktüğünden kişilerde rahatsızlık oluşturmaktadır. Oysa çoğunlukla boyutları görünenin aksine normal olmaktadır. Kulak gelişim evresinin yüzde 90’ını kişilerin 6 yaşına gelmesiyle tamamlar.

Bu bilgilere daha detaylı bir anlatımını ve daha fazla bilgiyi vepasilapov.com adresinden edinebilirsiniz.

Bu haber toplam 3682 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
Sağlık