Eski Sarıyer Adliye binasının kaderi belli oldu

Eski Sarıyer Adliye binasının kaderi belli oldu
En son “Sarıyer Adliyesi” olarak hizmet veren Büyükdere’deki Boğaz’a nazır tarihi bina bakın ne olacak...

Sarıyer Adliyesi’nin Çağlayan’a taşınmasıyla birlikte Büyükdere’deki tarihi binanın ne olacağı merak ediliyordu. 2011 yılına kadar “Sarıyer Adliyesi” olarak hizmet veren Büyükdere’deki Boğaz’a nazır 160 yıllık tarihi bina butik otel oluyor. Binayı 49 yıllığına kiralayan firma inşaat ruhsatı almaya çalışıyor.

Bina daha öncede otel olarak kullanıldı

2. derece tarihi eser olan bina 1850’lerde Mardiros Evi olarak biliniyordu. 1890’ların başında Bahriye Nazı- rı Hasan Hüsnü Paşa tarafından alınan bina, yalı olarak kullanılmaya başlandı. Yapı daha sonra Mardiros Oteli olarak hizmet verdi. Otel iflas edince satışa çıkarılan bina satın alınarak Sarıyer Adliye binası olarak kullanıldı.

Butik otel için inşaat ruhsatı bekliyor

Uzun yıllar adliye binası olarak hizmet veren tarihi bina, adliye 2011 yılında Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na taşınınca boş kaldı. Bahriye Nazırı Hasan Hüsnü Paşa Vakfı’na ait olan 2. Derece tarihi eser niteliğindeki bina 2012 yılında 49 yıllığına Azam A.Ş tarafından kiralandı. Tarihi binayı tekrar butik otel olarak hizmete açmayı planlayan firma 4 yıldır inşaat ruhsatı almaya çalışıyor.

Anıtlar Kurulu’ndan hazırlanan mimari projeye onay çıktı ama Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu’ndan henüz onay çıkmadı. Azam A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Erbaş, 4 yıldır 1.5 milyon lira boşu boşuna kira verdiğini belirterek hâlâ inşaat ruhsatı alamadığını söyledi.

Bu haber toplam 16990 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT