ERDOĞAN'DAN DERBENT'E NET MESAJ

ERDOĞAN'DAN DERBENT'E NET MESAJ
Derbentle ilgili konuşan Başbakan Erdoğan, “Vatandaşım dedikodulara inanmasın. Allah’ın izniyle hiç kimseyi mağdur etmeden, hiç kimsenin hakkını zayi etmeden bu dönüşümü sürdüreceğiz” dedi.

 

 

AK Parti Grup Toplantısında kentsel dönüşüm ile ilgili konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Derbent’le ilgili net mesajlar verdi. Konuşmasında CHP’nin dönüşümü hazmedemediğini, bundan rahatsız olduğunu ve halkı kandırmaya çalıştığını belirten Başbakan Erdoğan, “Sarıyer Derbent mahallesinde gecekondu tarzındaki sağlıksız, çürük, riskli yapıların yerine inşallah kısa süre içinde de yenilerini inşa edeceğiz. Vatandaşım dedikodulara asla kulak asmasın. Asla bu tahriklere izin vermesin. Kentsel dönüşümlerin sonuçları bir bir ortaya çıkıyor. Herkesin insan gibi yaşayabileceği konutlar inşa ediyoruz. Ankara’da, İstanbul’da herkesin insanca yaşayacağı konutlar yükseliyor. Tereddütü olan vatandaşım bunları incelesin, bunları görsün ve aslı olmayan dedikodulara hiç inanmasın. Allah’ın izniyle hiç kimseyi mağdur etmeden, hiç kimsenin hakkını zayi etmeden bu dönüşümü sürdürecek Türkiye’yi modern sağlıklı, sağlam şehirlerle büyütmeye devam edeceğiz” dedi. 

Zeytinburnu’nda hak sahiplerine anahtarlarını teslim ettik 
İstanbul’daki kentsel dönüşümden örnek veren Başbakan Erdoğan, “Kentsel dönüşüm değişim başlığı altında yürütülen törenlerden Zeytinburnu Sümer Mahallesi’nde düzenlenen bir törene katıldık. Gerçekten önemli olan, örnek olan bir açılış töreniydi. Hem İstanbul hem Türkiye için önemli bir tören olarak değerlendiriyorum. İBB deprem odaklı kentsel dönüşüm kapsamında 7131 konutun inşaatını tamamladı ve biz o törenle tamamlanan konutların anahtarlarını hak sahiplerine teslim ettik. Zeytinburnu Sümer Mahallesi 1.Etapta 451 konut ve Esenler Turgut Reis mahallesinde 280 konut dönüşüm kapsamında hak sahipleriyle buluştu. Bu törenle ayrıca dünyada eşine az rastlanır bir adımı daha attık” dedi.
 
“Sarıyer Derbent'te yeni binalar inşa edeceğiz”
Konuşmasında Sarıyer’den de örnek veren Başbakan Erdoğan, “İstanbul genelinde 14045 konut ile 3277 iş yerinin yıkımını bu tören vasıtasıyla, 'buna hayırlı bir yıkım diyorum' büyük bir coşku içerisinde, büyük bir heyecanla oradaki vatandaşlarımızla birlikte gerçekleştirdik. Kadıköy Fikirtepe’de, Zeytinburnu Sümer mahallesinde, Esenler Turgut Reis mahallesinde, Sancaktepe’de, Sarıyer Derbent mahallesinde gecekondu tarzındaki sağlıksız, çürük, riski yapıların yıkımına başladık ve inşallah kısa süre içinde de yenilerini inşa edeceğiz” diye konuştu.

video-haber-logo.jpg
 
CHP ve Sol örgütler halkımızı kandırmaya çalışıyor
Kentsel dönüşümle ilgili CHP’nin halkı kandırmaya çalıştığını belirten Başbakan Erdoğan, “Hükümet olarak attığımız her adıma her reform girişine karşı çıkanlar olacak ve var. Başta İstanbul olmak üzere Türkiye genelindeki kentsel dönüşüm projelerine de muhalefet ediyorlar CHP ve yanında kümelenmiş marjinal sol örgütler, ”evime dokunma“ sloganıyla halkımızı da kandırmaya, tahrik etmeye çalışarak bu dönüşümün önüne geçmenin çabası içindeler. Tabi burada niyet belli. Başta İstanbul olmak üzere Türkiye’deki bir çok gecekondu mahallesi ne yazık ki bu marjinal grupların, örgütlerin tutunduğu, istismar ettiği, eleman devşirdiği mekanlar haline geldi. Bizim oradaki masum vatandaşımız da açıkçası bu terör örgütü faaliyetlerinden bezer duruma geldi” dedi. 

Dönüşümü hazmedemiyorlar
Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: Gerek CHP gerek yanındaki o sol örgütler, terör örgütlerinin tutunduğu, hayat imkânı bulduğu bu sağlıksız yerleşimlerin ortadan kalkmasını hazmedemiyorlar. Bunların insan gibi bir kaygısı yok. Bunların insanca yaşam gibi bir kaygısı yok. Bunların insanımızı çarpık yapılara bir deprem anında ölüme mahkûm etmek isterlerken biz gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız eliyle gerekse belediyelerimiz eliyle kararlı şekilde bu dönüşümleri sürdürüyoruz.
 
Vatandaşım dedikodulara inanmasın
Vatandaşım dedikodulara asla kulak asmasın. Asla bu tahriklere prim vermesin. Kentsel dönüşümün sonuçları büyükşehirlerimizde tek tek ortaya çıkıyor. Ankara’da, İstanbul’da herkesin insanca yaşayacağı konutlar yükseliyor. Tereddüttü olan vatandaşım bunları incelesin, bunları görsün ve aslı olmayan dedikodulara hiç inanmasın. Allah’ın izniyle hiç kimseyi mağdur etmeden, hiç kimsenin hakkını zayi etmeden bu dönüşümü sürdürecek Türkiye’yi modern sağlıklı, sağlam şehirlerle büyütmeye devam edeceğiz. Tüm bu hizmetlerin milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

 

 

Bu haber toplam 9173 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
5 Yorum