Erdal Alkış: Sarıyer’de Alman futbol sistemini kuracağız

Erdal Alkış: Sarıyer’de Alman futbol sistemini kuracağız
Sarıyer Spor Kulübü’ne Başkan adaylığını açıklayan iş adamı Erdal Alkış, Sarıyer’de altyapı ile ilgili projelerini açıkladı.

Sarıyer Spor Kulübü’ne Başkan adaylığını açıklayan işadamı Erdal Alkış, Sarıyer’de altyapı ile ilgili projelerini hayata geçirmek için Alman Futbol Federasyonu ile çalışmalar yapan Fair Play Sport ile anlaştıklarını ve Alman Futbol sistemini Sarıyer’de kuracağını söyledi.

Zekeriyaköy’deki ofisinde Alman menajerlik firması Fair Play Sport’un Yönetim Kurulu Başkanı Dirk Wilhelm’le birlikte basın açıklaması yapan Alkış, sistemin nasıl çalışacağı ile ilgili önemli bilgiler verdi. Sarıyer Spor Kulübü'nün geleceğini ilgilendiren altyapıyla ilgili futbolcu organizasyonu ile ilgili çalışmalar yürüttüklerini belirten Alkış, “Bu konuda lejyoner futbolcularımızın en çok bulunduğu ve Alman Futbol Federasyonu’nun da geleceğin yıldızlarını tespiti ile alakalı en büyük çalışmayı yapan firmayla anlaşmıştık. Bizim ne kadar ciddi olduğumuzu ve Sarıyer’in geleceği ile alakalı ne kadar ciddi planlar yaptığımızı gösterebilmek adına, Almanya’da bizim adımıza çalışmalar yapacak Fair Play Sport’un Yönetim Kurulu Başkanı Dirk Wilhelm ile birlikte yapacaklarımızı ifade etmek istiyoruz” dedi.

Geleceğin yıldızları Sarıyer’den çıkacak

Başkanlığı kazandığı takdirde çalışmalarının iki aşamadan oluşacağını belirten Alkış, “Şampiyonluğa oynamak için ilk önce çok iyi bir kadro kurmamız gerekiyor. Bizim hedefimiz Almanya’da milli takım seviyesinde en az 5-6 genç futbolcuyu transfer edebilmek. Sıfır maliyetle biz bunları takımımıza kazandıracağız. Bu yıl transfer noktasında çok iyi bir mekanizma kuracağız. Diğer aşama ise altyapımızla alakalı. Hem bilimsel hem teknik olarak sporcularımızı yetiştirebilmek için yine çok iyi bir mekanizma kurarak Sarıyerli gençlerimiz için çok önemli çalışmalar yapacağız. Sarıyer’deki geleceğin yıldızlarını takımımıza kazandırdıktan sonra bu sistem artık kendi kendine işleyecektir. Bu sistemi başarılı bir şekilde organize edebilirsek 3-4 yıla kadar Sarıyer’i Süper Lig’e çıkarmış oluruz. Bu yapacağımız çalışma ile Almanya’dan takımımıza transferler yapacağımız gibi Sarıyerli çocuklarımızı da Almanya’ya transfer etme imkânına da sahip olacağız” diye konuştu. 

Alman sistemini Sarıyer’de kuracağız

Fair Play Sport’un Yönetim Kurulu Başkanı Dirk Wilhelm ise “Biz altyapıya çok önem vereceğiz. Ayrıca altyapıdaki hocaları eğitme amacıyla onlara yardımcı olacağız, Avrupa’daki gibi antrenman konseptleri sunacağız. Almanya’da kullanılan konseptleri de burada uygulamayı düşünüyoruz” dedi.

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 3979 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT