Enkaz altındaki canlarımızı kurtarırken ölen Proteo'nun heykeli dikilecek

Enkaz altındaki canlarımızı kurtarırken ölen Proteo'nun heykeli dikilecek
Hayvanseverliği ile bilinen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, vefa örneği göstererek enkaz altında kalarak hayatını kaybeden arama kurtarma köpeği Proteo’nun Sarıyer’de heykelini dikeceklerini söyledi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Adıyaman’da enkaz altındaki 3 kişinin kurtarılmasında önemli rol oynayan ve çalışma sırasında enkaz altında kalarak hayatını kaybeden arama kurtarma köpeği Proteo’nun büyük üzüntü yaratmıştı. Hayvanseverliği ile de bilinen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Meksikalı arama kurtarma ekibinin köpeği olan Proteo’nun Sarıyer’de heykelini dikeceklerini söyledi.

deprem1-003.jpg

Proteo’ya vefa borcumuz var 

2011 Van depreminde arama kurtarma çalışması yaparken yaşamını yitiren Japon yardım gönüllüsü Dr. Atsushi Miyazaki'nin adını taşıyan parkta düzenlenen anma töreninde konuşan Başkan Şükrü Genç,  yaptığı konuşmada, “"Tıpkı 2011'de yaşadığımız Van depremi gibi. Japon yardım gönüllüsü Atsushi Miyazaki, işte o depremde yıkılan Bayram Oteli'nin enkazında kalarak hayatını kaybetti. Gayretli çalışmaları ve sevecenliğiyle bölge halkının büyük sevgisini kazandı. Binlerce vatandaşımızı kaybettiğimiz bu deprem için Proteo, kilometrelerce uzaktan, Meksika'dan geldi. Hiç tanımadığı bu topraklarda kendi sıcaklığıyla insanlarımızın sıcaklığını birleştirerek, enkaz altından vatandaşlarımızı kurtarmaya geldi ve başardı da. Fakat yaşı, yorgunluğu, yolun uzunluğu da eklenince burada yaptı son görevini. Proteo da şimdi vefa borcumuz olan isimlerden bir tanesidir. Parkımızda onun da heykeline yer vermek istiyoruz."

Bu haber toplam 6188 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT