Engeller Hemsball ile aşılıyor

Engeller Hemsball ile aşılıyor
Engelli Çocuklar Eğitim Merkezi (EÇADEM) öğrencileri bu yıl ikincisi düzenlenen Hemsball Turnuvası’nda başarılarını sergilediler.

Dünya Engelliler Haftası kapsamında Sarıyer Mustafa Yener Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen turnuvayı Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun, Sarıyer Belediyesi Spor İşleri Müdürü Sibel Akı Helvacıoğlu, Sarıyer Ortaokulu öğrencileri ve EÇADEM öğrencilerinin aileleri izledi. Odaklanma, refleks, denge, konsantrasyon ve koordinasyon becerilerini öne çıkaran Hemsball Turnuvası’nın birincisi 21 yaşındaki Burak Pasun oldu.

2013 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından spor branşı olarak kabul edilen Hemsball ile 2017 yılında tanışan EÇADEM’li çocuklar, pandemi nedeniyle verilen aranın ardından 3 aylık eğitimle turnuvaya hazırlandılar. 15 çocuğun katıldığı turnuvada dostluk ön planda olurken, öğrencilerin her karşılaşma sonrasında birbirlerini tebrik etmeyi unutmamaları ise gözlerden kaçmadı.

hems2.jpg

YAŞAMIN HER ALANINDA BİRLİKTEYİZ

EÇADEM ritim grubunun gösterisi ile başlayan turnuvanın açılış konuşmasını yapan Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun, “Yaşamın her alanında, hayatın ortak noktalarında birlikte olmayı öğrendiğimizde yaşam kolaylaşacak. Başarıları, gayretleri toplumun her kesiminde anlatılmaya değerdir. EÇADEM’li öğrenciler yaşamın engellerine rağmen gösterdikleri başarılar ile bizleri çok gururlandırıyor” şeklinde konuştu.

Arkadaşlarıyla böyle bir aktivitede olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden turnuvanın birincisi Burak Pasun, madalyonu kendisi için şampiyon olmasını istediği kardeşine hediye edeceğini belirtti. EÇADEM Hemsball Turnuvası, parkur yarışı ve madalya töreni ile sona erdi. Pandemi sonrasında çocuklarının hayatın içinde olduğunu görmekten gurur duyduklarını belirten aileler turnuva sonrasında hatıra fotoğrafı çekildiler.

hems1.jpghems3.jpghems4.jpghems5.jpg

Bu haber toplam 5081 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT