En güzel Sarıyer fotoğrafları ödüllendirildi

En güzel Sarıyer fotoğrafları ödüllendirildi
Yeşili, mavisi ve her mevsim farklı manzaralarıyla İstanbul’un en güzel ilçelerinden Sarıyer’i en iyi görüntüleyen fotoğrafçılara ödülleri verildi.

Fotoğraflar, Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde 7 Şubat tarihine kadar sergilenecek.

Sarıyer Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen “4 Mevsim Yaşayan Sarıyer” konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren isimler ödüllerini aldı. Her yaştan fotoğraf meraklılarının, bu sanata kendini adamış kişilerin ve profesyonel fotoğraf sanatçılarının jüri üyeliği yaptığı yarışmanın seçici kurulunda; Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Emre İkizler, küratör Merih Akoğul,  fotoğraf sanatçısı Nadide Burcu Göknar Bulut,  Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Ozan Bilgiseren, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) Temsilcisi Cengiz Han Günesen gibi isimler yer aldı. Ödül töreninde sahne alan Ercan Göler ve Ferdi Baysan birbirinden güzel şarkılarını fotoğraf meraklıları için seslendirdi. Seçici kurul tarafından değerlendirmeye alınan eserler ödül töreni öncesinde sergilenmeye başlandı. Birbirinden güzel fotoğrafların yer aldığı sergi 7 Şubat’a kadar açık kalacak.

foto-ic2.jpg

HAYATIMIZI VE KORKULARIMIZI YANSITIR

Programın açılışında konuşan fotoğraf sanatçısı Burcu Göknar, “Fotoğrafçı, fotoğrafını çekerken aslında kendi günlüğünü çeker, anılarını paylaşır. Kendi günlüğümüzde ne yazıyorsak onu yansıtırız. Hayatımızı, korkularımızı yansıtırız. Sanatsal eylemler bu tür yarışmalarla birlikte aynı zamanda politik bir eyleme de dönüşür. Fotoğrafçılar, artık bu yarışmanın sağladığı motivasyonla birlikte çalışacak. Fotoğrafçının kalbiyle çekip bize sunduğu fotoğrafların değerlendirilmesi de çok zor oldu” dedi.

foto-ic1.jpg

BU HAZİNEYİ KORUMAYA ÇALIŞIYORUZ

Jüri üyeleri arasında bulunan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise, “Fotoğraf, geçmişi geleceğe taşıyan çok önemli bir olgu. O anda hissedilenin yanında işi değerli kılmak da önemli. Fotoğraflar kadar bu fotoğrafları veren yer de önemli. Sarıyer kim ne derse desin dünyanın en güzel yeri. Biz de bu hazineyi korumaya çalışıyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Sanatın gelişmesi ve yeni yeteneklerin ortaya çıkmasına katkı sağlamayı amaçlayan yarışmaya ilgi büyük oldu. Bin 1.627 fotoğrafın arasından dereceye girmeyi başaran İsmet Danyeli birinci, Serkan Özkan ikinci, Tayip Başak üçüncü oldu.  461 sanatçının katıldığı yarışmada dereceye girenler ödüllerini Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in elinden aldı. Yarışmada Sarıyer Belediyesi Özel Ödülü’nü Ali Coşkun alırken, mansiyon ödülü ise Onur Çalışkaner, Oya Akkul ve Hayat Çaylı’nın oldu.

foto-ic3.jpg

SARIYER FOTOĞRAFLARINDAN ALBÜM OLUŞTURULDU

Balıkçı ağları, Sarıyer’in lezzetleri, kışın yağan karın sunduğu manzaralar, ilkbaharda açan çiçekler ve sonbaharın hüzünlü yapraklarının bulunduğu birbirinden güzel fotoğraf karelerinden oluşan albüm,  ödül töreninde katılımcılara hediye edildi.

foto-ic4.jpg

Bu haber toplam 9225 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT