En çok yağış Sarıyer'e düştü

En çok yağış Sarıyer'e düştü
Dün gece başlayan ve sabah saatlerinde şiddetini arttıran yağmur, İstanbullulara zor anlar yaşatırken, en çok yağış alan yer ise Sarıyer oldu.

Aniden bastıran yağmur nedeniyle birçok yerde su baskını meydana geldiği belirtildi. İstanbul'da bu sabah metrekareye 65 kilogram yağış düştü. Şiddetli yağış trafiği de kilitledi çok sayıda araç yollarda mahsur kaldı. Şehrin ana arterlerinde trafik tıkanırken, toplu taşımda da kent genelinde aksama yaşandı. Kuvvetli yağışın öğlen saatlerinde etkisini artırıp, akşama kadar fırtına şeklinde devam etmesi bekleniyor.

En çok yağış Sarıyer’e düştü

İstanbul’da yağışın en çok düştüğü ilçelerden birisi Sarıyer oldu. 80 kilogram yağış alan Sarıyer’de; Kilyos, Emirgan,İstinye, Tarabya, Çayırbaşı, Kozdere gibi mahallelerde oluşan su birikintileri nedeniyle trafik olumsuz etkilendi. Sarıyer Belediyesi’nin ekipleri yağıştan etkilenen vatandaşlara yardımcı olurken, Belediye Başkanı Şükrü Genç ise çalışmaları sahada bizzat kendisi takip ediyor.

İBB: “METREKAREYE 65 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, son Meteorolojik verilere göre metrekareye 65 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.  Belediyeden yapılan açıklamaya göre, kentte sabah 07.00 sıralarında başlayan yağış şehri etkisi altına aldı. Yağış nedeniyle belediye ekipleri alarma geçerken İtfaiye Yol Bakım Onarım Daire Başkanlığı, İSKİ, İSTAÇ ekipleri su baskını olan bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor.

Son meteorolojik verilere göre metrekareye 65 kilogram yağış düştü.  Yağışla beraber rüzgarın saatteki hızı 70-80 kilometreye kadar çıktı.

Yağış Silivri, Büyükçekmece, Başakşehir, Üsküdar, Şişli, Fatih ve Bakırköy bölgelerinde etkili oldu. Şehir merkezlerinde etkisini hafifleten yağış Karadeniz kıyısında görülüyor.

yagmur-ic1.jpg

AKOM'DAN UYARI GELDİ

AKOM sosyal medya üzerinden vatandaşlara uyarıda bulunarak "İstanbul bugün sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Sel riski ve fırtınaya dikkat! Yağmur ile birlikte hava serinliyor" dedi.

Bu haber toplam 13306 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT