En Çok Tercih Edilen Çocuk Bakıcısı

En Çok Tercih Edilen Çocuk Bakıcısı
En Çok Tercih Edilen Çocuk Bakıcısı

 

Ebeveynlerin çocuklarına vakit ayıramadıkları zamanlarda çocuk bakıcısına ihtiyaç duyulur. Çocuk bakıcıları, ebeveynlerin olmadığı süre zarflarında çocukların tüm ihtiyaçlarını giderir. Peki ebeveynler hangi Çocuk Bakıcısı tercih ediyor? Hangi çocuk bakıcısı tercih edilmeli?

Ülkemizde yerli ve yabancı olmak üzere çok sayıda çocuk bakıcısı bulunuyor. Yerli çocuk bakıcıları başta olmak üzere yabancı uyruklu ve Filipinli bakıcı da ebeveynlerin ilk tercihleri arasında yerini alıyor.

Son dönemde yabancı çocuk bakıcısı tercihinde büyük oranda artış görünse de yerli çocuk bakıcısı da bir o kadar tercih ediliyor. Özellikle dil ve eğitim açısından yabancı bakıcı tercih eden ebeveynler bulunuyor. Ancak bu durum bazen fiyatlar ve diğer etkenler doğrultusunda değişiklik gösterebiliyor.

Bakıcıda Aranan İlk Kriter: Deneyim

Çocuk bakıcısı tutmak isteyen ebeveynlerin dikkat ettiği birçok kriter bulunur. Ailelerin belirlediği kriterlere uyum sağlayan ve bu özellikleri taşıyan bakıcılar ebeveynlerin ilk tercihi olur.

Ebeveynlerin bir çocuk bakıcısında aradığı kriterlerin başında deneyim yer alıyor. Çocuklarına daha güvenilir bir ortam yaratmak isteyen ve birçok alanda ihtiyaçlarının karşılanmasını isteyen ebeveynler, tecrübeli bakıcı tercih ederek tüm sorunların ortadan kalkmasını amaçlamaktadır.

Bu nedenle yerli bakıcı ya da yabancı çocuk bakıcısı fark etmeksizin her bakıcının belirli bir düzeyde deneyime sahip olması gerekmektedir.

Yabancı Dil Bilen Bakıcılar Daha Çok Tercih Ediliyor

Geçmişe göre ülkemizde İngilizce ve diğer yabancı diller oldukça önem kazanmaya başladı. Yabancı dil eğitiminin çocuklara daha kolay bir şekilde verilebilmesi ise aileleri yabancı dil bilen çocuk bakıcısı tutmaya yönlendirir. Bu nedenle son dönemde en çok tercih edilen çocuk bakıcısı listesine yabancı dil bilen bakıcılar da giriyor.

Yabancı dil bilen çocuk bakıcısı, çocukların kısa süre içerisinde yeni bir dil öğrenebilmesine olanak sağlıyor. Ayrıca çocuk yaşlarda verilen dil eğitimi, ilerleyen yaşlara göre daha kalıcı olabiliyor. Bu sebeple deneyim ve tecrübenin yanı sıra yabancı dil de en önemli kriterler arasında yerini alıyor.

Armoni İnsan Kaynakları Sayesinde Aradığınız Bakıcıyı Anında Bulun

İngilizce, Fransızca ve Almanca gibi dillere ya da bu diller içerisinde birine hakim olan aynı zamanda tecrübeli olan bir çocuk bakıcısı bulmak ebeveynler için oldukça zor…

Ancak bu noktada Armoni İnsan Kaynakları ebeveynlerin tüm ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılamaktadır. İnsan kaynaklarımız, bakıcı tutmak isteyen ebeveynlerin kriterlerini bir araya getirir ve bakıcı havuzunda buna uygun olan bakıcıların, portföylerini ailelere iletir. Bu sayede ebeveynler aradıkları bakıcıları kolaylıkla bulabilir.

 

Bu haber toplam 1006 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT