En anlamlı sevgililer günü Sarıyer'de kutlandı

En anlamlı sevgililer günü Sarıyer'de kutlandı
‘14 Şubat Sevgililer Günü’nü down sendromlu ve zihinsel engelli bireylerle kutlayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, sevginin en anlamlı halini onlarla zaman geçirerek yaşadı.

Sevginin tüm olumsuzlukları bitireceğini belirten Başkan Genç, “Sevgiden uzak durmayın” mesajını verdi.

‘14 Şubat Sevgililer Günü’nde sevginin en güzel hali Sarıyer’e yansıdı. Sarıyer Belediyesi’nin İstinye Park Fun Tıme’da düzenlediği ‘Bu Sevgi Hiç Bitmeyecek’ etkinliği, down sendromlu ve zihinsel engelli bireyleri bir araya getirdi. Engelli Çocuklar ve Ailelerine Destek Merkezi (EÇADEM), İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı (İZEV) ve Sarıyer Şehit Üsteğmen Ali Büyükdicle Özel Eğitim ve Uygulama Okulu’ndan yaklaşık 100 çocuğun katıldığı etkinlikte konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, tüm engellerin sevgiyle aşılacağını söyledi.

SEVGİDEN UZAK DURMAYIN

“Onların tek ihtiyacı var. O da sevgi. Biz bu büyük duyguyu birlikte yaşıyoruz. Onlardan inanılmaz bir sevgi görüyoruz” diyen Başkan Genç, “Dünyada her şey sevgi etrafında dönüyor. Biz sevgiyi daha üst boyutlara taşıyabilirsek, savaş tüccarlarının da işi bitecek. Yaşamın sevgi üzerine kurulması dâhilinde tüm olumsuzlukların biteceğini düşünüyorum. Tek bir mesajım var. Sevgiden uzak durmayın” diye konuştu.

HİÇ BU KADAR MUTLU OLMAMIŞTIM

Hayatlarında belki de ilk kez bir oyun merkezine gelen engelli çocuklar, Başkan Genç ile eğlenerek unutulmaz dakikalar yaşadı. Yaklaşık 2 saat süren etkinlikte oyuncaklarla oynayan çocuklar, öğle yemeğiyle günü sonlandırdı. İlk defa bir eğlence merkezine geldiğini anlatan Şehit Üsteğmen Ali Büyükdicle Özel Eğitim ve Uygulama Okulu öğrencisi Berke Can, “Daha önce hiç bu kadar mutlu olmamıştım” diyerek sevincini paylaştı. Aynı okulda eğitim gören Tolga ise, “İlk defa geldim buraya, çok güzelmiş. Oyuncakları çok beğendim. Bizi buraya getiren herkese teşekkür ederim” dedi.  

Bu haber toplam 2982 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT