Emirgan'da lale kardeşliği buluşması

Emirgan'da lale kardeşliği buluşması
İstanbul Lale Vakfı, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin aktif katılımını hedeflediği iki gün sürecek olan “Lale Kardeşliği Buluşması” etkinliği gerçekleştirdi.
İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sarıyer İlçe Kaymakamlığı işbirliği ile gerçekleştirilen programda İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Mehmet İhsan Şimşek de katıldı. 
 
Çocuklarımıza öz değerlerimizi kavratmak ve içselleştirmek, yaparak yaşayarak öğrenme modelini hedef alarak lale ve sürdürülebilir çevre sevgisini aşılamak, çevre duyarlılığına farkındalık yaratmak, çocuklarımızın birlikte hareket edebilme, grup çalışması, kardeşlik duygusu, iş bölümü ve sorumluluk gibi güzel davranışlarını pekiştirmek, duygusal ve fiziksel zekalarını tanıma ve geliştirmeye yönelik çevre faaliyetinde bulunmak  amacı ile  “Öğrenciler İle  Laleyi Yerinde Keşif, Sürdürülebilir Çevre Bilinci” konulu bu etkinliğin ilki gerçekleştirildi.
 
Mehmet İhsan Şimşek çocuklarla birlikte lale dikti
Emirgan İlkokulu ve Osman Saçmacı İlkokulu öğrencilerne İstanbul Lale Vakfı’na ait Lale Müzesi ve Araştırma Merkezi’nde öncelikle lalenin tarihi, bilimsel ve teknik yönleri hakkında, İBB Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü Emirgan Koru Şefi Tülay Karan tarafından bir sunum yapıldı. Ardından Emirgan Korusu’nda “Lale Kardeşliği Buluşması” anısına İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Mehmet İhsan Şimşek ve öğrenciler ile birlikte laleler dikildi. Ardından çocuklar, diktikleri lale soğanlarının yanına günün hatırası olarak isimlerinin yazılı olduğu laleleri diktiler. 
 
Programın ikinci gününde ise aynı heyecanı Recaizade Ekrem Ortaokulu ve Tuncay Artun İMKB Doğanevler Ortaokulu öğrencileri yaşadı. Günün sonunda çocuklara bloknot, kalem gibi çeşitli hediyeler ve evlerinde de dikmek üzere lale soğanı verildi.

laleic3.jpg

laleic2.jpg
laleic1.jpg

Bu haber toplam 8495 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT