Elektrik kesintileri isyan ettirdi 

Elektrik kesintileri isyan ettirdi 
Sarıyer başta olmak üzere İstanbul’un birçok ilçesinde son aylarda yaşanan elektrik kesintileri vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. 

Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş (BEDAŞ) son bir yıldır İstanbul’da yaşayan milyonlarca kişiyi mağdur etti. Son günlerde giderek artan elektrik kesintileri ve haksız kesilen yüksek faturalar İstanbul’da yaşayan vatandaşları isyan noktasına getirdi. Sarıyer başta olmak üzere birçok ilçede saatlerce süren elektrik kesintileri yaşanıyor. Uzmanlara göre yaşanan kesintilerin en büyük nedeni ise denetimsizlikten dolayı değiştirilen enerji hatlarında kalitesiz malzemenin kullanılması olarak gösteriliyor. 

BEDAŞ ucuz malzeme kullanıyor hatlar kaldıramıyor

Uzmanlar; “Daha önce hatlarda bakır ve daha kaliteli kablolar kullanılıyordu. Elektriğin özeleştirilmesinden sonra şirket daha fazla kar sağlamak için iletkenliği daha az olan alüminyum ve daha kalitesiz ucuz malzeme kullanıyor. Doğal olarak bu ucuz malzeme bu yükü kaldırmıyor ve İstanbul karanlığa mahkûm ediliyor” şeklinde konuşuyor.

Yardımlaşmanın en büyük örneği Yenimahalle’de yaşanıyor

Kesintiler mağduriyete dönüştü

En çok kesintinin yaşandığı Sarıyer Yenimahalle'de Muhtar Ahmet Çınar, Sarıyer Manşet’e yaptığı açıklamada; “Bu kesintiler artık insanları mağdur etmeye başladı. Nerdeyse her hafta elektrikleri saatlerce kesiliyor. Muhatap bulamıyorsunuz. Yetkililer buna sanki mecburen katlanacakmışsınız gibi bir davranış sergileniyor. Yazık günah hasta insanlar var. Ayda yılda bir olsa anlaşılır ama sürekli yaşanan kesintiler mağduriyete dönüştü” diye konuştu.

Bu haber toplam 3886 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT