Ekrem İmamoğlu Sarıyer'deki riskli binada incelemelerde bulundu

Ekrem İmamoğlu Sarıyer'deki riskli binada incelemelerde bulundu
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, Bahçeköy’de patlayan kolonları nedeniyle çökme tehlikesi olan binanın bulunduğu bölgede incelemelerde bulundu

39 ailenin yaşadığı 9 katlı binayı inceleyen İmamoğlu, konuyla ilgili Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’ten detaylı bilgi aldı.

İnceleme sırasında Ekrem İmamoğlu’na Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in yanı sıra, CHP İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcıları Sevgi Atalay, Hüseyin Coşkun, Nadir Günday, meclis üyeleri ve birim müdürleri eşlik etti.

İSTANBUL’DA BU TÜR BİNALARIN ÇOK OLDUĞUNUN FARKINDAYIZ

Bina hakkında Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’ten bilgi alan İmamoğlu, bina sakinleriyle de konuştu. Ardından açıklamalarda bulunan İmamoğlu, "İstanbul’da bu tarz riskli binaların çokluğunun olduğunun farkındayız. 17 Ağustos’un yıl dönümünde yaşanan bu evlerin tahliyesiyle ilgili süreçte baktığımızda gönül ister ki keşke İstanbullunun ruhuna su serpecek, onları mutlu edecek cümleler kurabilsek. Ama ne yazık ki on binlerce riskli bina İstanbul’da vardır. Bununla ilgili çok hızlı yol almamız gerekir.” diye konuştu.

ei-ic2.jpg

“RAPOR BİRKAÇ GÜNE ÇIKACAK, SONRA YOL HARİTASI BELİRLENECEK”

"Burada yaşanan olay ne yazık ki bina ile ilgili riskli bina ön görüsü vardır." diyen İmamoğlu, “Daireler boşaltılmıştır, 39 dairenin oturanlarının büyük bir kısmı Sarıyer Belediye Başkanımızın sağladığı imkânla sosyal tesislerde misafir edilmektedir. Diğer kısımları da ailelere, komşulara ya da akrabalarına dağılmış durumdadır. Rapor birkaç güne kadar çıkacak. Sonra yol haritası belirlenecek.” diye konuştu.

ei-ic1.jpg

SÜRECİ BERABER TAKİP EDECEĞİZ

90’lı yıllarda yapılan bir yapı olduğunu belirten İmamoğlu, ‘Ayrıca binanın kaçak olması da ayrı bir sıkıntı. Her ne kadar İmar Barışı  ile beraber yapı tespit tutanağı olsa bile binanın sıkıntısı giderilmiyor. Sonuçta bir kâğıt parçası. Bu aşamadan sonra hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hem Sarıyer Belediyesi hem de İBB olarak süreci yakından takip edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bina sakinleri kendileriyle yakından İlgilenen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e teşekkür etti.

Bu haber toplam 4168 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT