Eczacıbaşı’ndan ağaç katliamı

Eczacıbaşı’ndan ağaç katliamı
Sarıyer Belediyesi’nin yaptığı plan tadilatıyla milyonlarca dolar rant elde eden Eczacıbaşı Grubu’nun son marifeti Sarıyerlilerin tepkisini çekti.

Vilların yapılacağı alanda ağaç katliamı yapan Eczacıbaşı, ‘Ormanada” projenin ismine yakışır bir ada oluşturuyor. 

Ezcacıbaşı Grubu, Zekeriyaköy-Uskumruköy yolunda sağda kalan bir tepeyi bir hafta içerisinde tamamen traşladı. Yeşillikler içerisindeki tepe ağaçtan tamamen arındırıldı. Orman katliamına Sarıyerliler büyük tepki gösterirken, plan tadilatıyla ağaç katliamına adeta izin veren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in tavrı da merak ediliyor. 

“Bu ülkenin sahibi yok!”
Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Plan tadilatı yapılmasaydı ağaç katliamının yapıldığı bölge yeşil alan olarak kalacaktı. Yapılan plan tadilatıyla derede olan ağaçsız bölgedeki inşaat alanı tepeye yani ormanın yok edildiği yere çekildi. Bu ülkenin sahibi yok. Birileri orada para kazanacak diye rant uğruna bu ülkenin geleceği ile oynanıyor. Gördükçe içimiz acıyor. Bu yöneticilerimizde hiç mi vicdan yok. Nedir yani her şey rant mı, her şey para mı? Bu katliama bakıp utanmaları gerekiyor” diye konuştular.

eczaciorman_774598999.jpg
Konut projesi için yapılan orman katliamından sonra tepe çırılçıplak kaldı.

Tanıtımda ağaç katliamına değinilmedi
Orman katliamının nedeni ise, Eczacıbaşı Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım’ın yeni konut projesi "Ormanada". Ormanada için yapılan tanıtımda, "220 dönümlük bir yaşam alanı olarak tasarlanan Ormanada, Zekeriyaköy’de, kentin nefes aldığı ormanın tam ortasında, dört bir yanı orman ve yeşil alanlarla kaplı, doğanın içinde bir hayat sunuyor" denildi.  Ancak hazırlanan tanıtımda, 220 dönümlük etrafı yeşilliklerle çevrili proje için "Ormanada"nın üzerinde yükseleceği alanda ağaç katliamı yapıldığı bilgisine ise yer verilmedi. Orman katliamının yapıldığı alanda, 188 adet beş farklı tip villa ile 71 adet dört farklı tip sıra ev inşa edilmesi planlanıyor.

Sarıyerliler bu ağaç katliamına tepki gösterirken,'Üçüncü köprüye karşı çıkan sivil toplum örgütleri nerede? Sarıyerliler Derneği, Sarı Platform Derneği nerede?' diyerek sivil toplum kuruluşlarını göreve çağırdı. Sivil toplum kuruluşlarından ve uzmanlardan gelecek tepkileri de gündeme getirmeye devam edeceğiz.

Bu haber toplam 4536 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum