EÇADEM İstinye’de açıldı

EÇADEM İstinye’de açıldı
Engelli çocuk ve aileleri rahat bir nefes alacak
Engelli çocuklarla, engelli çocuk annelerine ve kardeşlerine bakım ve danışmanlık hizmetleri vererek, onların yaşam kalitelerini artırmayı hedefleyen Koç Üniversitesi Engelli Çocuk ve Ailelerine Destek Merkezi (EÇADEM), Sarıyer’de açıldı.

Koç Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı öğretim üyeleri, Kalkınma Bakanlığı ve İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından planlanan, Sarıyer Belediyesi ve Boğaziçi Engelliler Derneği İşbirliği’yle yürütülecek olan EÇADEM, İstinye’deki İbn-i Sina Parkı’nda açıldı. Açılışa Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Koç Üniversitesi Rektörü Umran İnan ile engelli çocuklar ve aileleri katıldı.

BU DÜŞÜNCE, BİR IŞIĞI ÇOK KUVVETLİ BİR ŞEKİLDE YAKMIŞ OLACAKTIR
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç açılışta yaptığı konuşmada, EÇADEM’in önemine değinerek, "Ülkemizde engellilerin nüfusun yüzde 10'u olduğunu düşündüğümüzde burada 100 kişiye verilen hizmetin yeterli olmadığını biliyoruz. Ancak biliyoruz ki bu düşünce, bir ışığı çok kuvvetli bir şekilde yakmış olacaktır. Bizler yaşamın içinde olan yerel yöneticiler, bu konuları olmazsa olmazların başında saymalıyız. Bu tür projelerde sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, gönüllüler ve biz yerel yöneticiler iş birliği yapmak zorunluluğumuz var. Bu projeye başından sonuna kadar her şekilde emek verenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
KOÇ ÜNİVERSİTESİ HER BAKIMDAN HALKIN YARARINA OLAN ÇALIŞMALAR YAPAN BİR ÜNİVERSİTEDİR
Koç Üniversitesi Rektörü Umran İnan da üniversitenin geçen sene 20'nci yılını kutladığını belirterek şöyle konuştu: “Kurucumuz sayın Vehbi Koç, 'Ülkem varsa ben de varım' diyen bir hayırseverdi. Koç Üniversitesi her bakımdan halkın yararına olan çalışmalar yapan bir üniversitedir. Eğitimde ve bilimde mükemmeli yakalamak için canla başla çalışıyoruz. Koç Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu, İstanbul Kalkınma Ajansı, Kalkınma Bakanlığı, Sarıyer Belediyesi ve Boğaziçi Engelliler Derneği işbirliği ile hayata geçirilen bu özel projemiz hepimiz için bir gurur kaynağıdır. Bu merkez, Koç Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulumuzun araştırma ve uygulama projeleri çerçevesinde oluşturulan bir fikir ile hayata geçirildi. Engelli ailelerinin çocuklarını geçici süreler için bırakabilecekleri, aynı zamanda rehabilitasyonlarını devam ettirebilecekleri bir merkez olarak kuruldu. Koç Üniversitesi olarak projemizin bu şekilde hayata geçirilmesinden dolayı çok memnunuz.”

“AİLELERİN GÖNLÜ ARTIK RAHAT”
Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, “TÜİK verilerine göre toplam nüfusun yüzde 12,29’u engelli olarak kabul ediliyor. Sarıyer’de açılan bu merkez sayesinde engelli bireylere sahip olan aileler, çocuklarını, yakınlarını çok rahatlıkla emanet edebilecekleri bir merkeze sahip oluyorlar. Artık gönül rahatlığı ile emanet edecekleri bir yer var. Buranın açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından engelli çocuklar, Sarıyer Kaymakamı Bilgin, Belediye Başkanı Genç ve Rektör İnan’a çiçek verdi. Daha sonra açılış kurdelesi kesen Bilgin, Genç, İnan ve beraberindekiler EÇADEM’i gezip, engelli çocuklar ve aileleriyle sohbet etti.

Bu haber toplam 8901 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT