Düşmez: Kısa zamanda çok iş yaptık

Düşmez: Kısa zamanda çok iş yaptık
İASKF ve TASKK Başkanı Ali Düşmez’den önemli açıklamalar

İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve TASKK Başkanı Ali Düşmez basın mensuplarıyla bir araya gelerek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Düşmez “Sözlerimizi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kısa zamanda çok iş yaptık” dedi.

 
İASKF Genel Başkanı Ali Düşmez’in yanı sıra yönetim kurulu üyelerinin de yer aldığı bilgilendirme toplantısı yaklaşık olarak 2 saat sürdü. Göreve başladığı günden bugüne kadar yapılan faaliyetleri anlatan Düşmez, seçildikleri zaman verdikleri bütün sözlerin arkasında olduklarını, ‘yapabiliriz’, ‘yapmaya çalışırız’ yönündeki birçok söylemlerinin de hayata geçtiğini, bundan da büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi.

Düşmez “Biz genel kurulda yapmamız gereken işleri biliyorduk. Bugün geldiğimiz noktada ‘yaparız’, ‘yapmaya çalışırız’ dediğimiz şeyleri yapar olduk. Kaf dağının tepesinde olan işleri de hallediyoruz. Bunları tabi tek başıma yapmıyorum. Tecrübeli adamlar var yönetimimizde. Benim şu anda olan yönetim kurulu üyelerimin çoğu kulüp başkanlığı, yöneticiliği deneyimleri fazla insanlar olduğu için biz ne olacağını ok iyi bilen insanlarız” dedi. 

alidusmez2.jpg

Sporcu sağlığında yeni dönem başladı
Spor Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında yapılan protokolle sporcu sağlığı ve sağlık güvencesi konusunda da önemli adımlar atıldığını kaydeden Düşmez, “Sağlık adına İstanbul’daki sporcuların bu hizmetten yararlanmaları çok güzel. Güneydoğu’da spor yapan sporcuların yüzde 70’nin güvenceleri yok ailelerinin de. Sosyal güvencesi olmayan sporcuların iki bakanlığın anlaşmasıyla lisanslarıyla sigortalı hüviyetinde muayene olacaklar ve tedavi olacaklar. İki bakanıma şükranlarımı amatörler adına sunuyorum. Çok kısa sürede bize kulak verdiler. İki bakanımız da gelip ziyaret ettiler. Bu çığlığımızı duydular. Kendilerine önce insan olarak, sonra da spor adamı olarak şükranlarımı sunuyorum. Mehmet Baykan inanılmaz bir katkı veriyor. Ankara’da bir gün bile bizleri yalnız bırakmayarak, orada amatörlerin her türlü istek ve sorunlarıyla birebir ilgilenerek aslan payının da kendisinde olduğunu ifade etmek istiyorum” ifadesini kullandı.

alidusmez1.jpg
 
Kavram Dershaneleriyle eğitim işbirliği
Kavram Dershaneleri ve Yüksekokulu ile yaptıkları görüşmeler çerçevesinde İstanbul’da amatör olarak oynayan futbolculara yüzde 50 ve tam burslu okuma imkanı sağladıklarını kaydeden Düşmez, “Kavram Dershaneleri ile bir görüşme yaptık. Sağolsun İl Başkanımız Yemen Başkan bir ön görüşme yapmıştı. Yönetim olarak da bu görüşmeleri ilerletelim dedik. Geldiğimiz noktada amatör sporcularımız bu okullardan ve dershanelerden Amatör sporcuların yüzde 50 burs alması adına ilk adımı attık. Bunun yanında başarılı sporcular da yüzde 100 burs alacak. Eğitim ve spor olayını güzel kulvarlara getirip okuyan çocukların önünü açmamız lazım. Hem spor yapacak, hem de okulunu okuyacak. Spor Bakanımız da bizim gibi düşünüyor. Bunun da aşılacağını düşünüyoruz önümüzdeki günlerde. Kavram Dershaneleri ile yapılan bu anlaşmanın amatör camiaya bir soluk getireceğini düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

alidusmez3.jpg

Kulüplere malzeme yardımı 
Şiddeti sporun içinden tamamen çıkarmak istediklerini kaydeden Düşmez, “Uzun hedefimiz hanımlarla, çocuklarla maç izleyebilmek. O noktaya gelirsek zaten bir çok şeyi aşmış sayılacağız. Kulüplere ciddi malzeme desteği yaptık. Önümüzde de yapacağız. Nereyi bulursak yakalıyoruz. Önümüzdeki günlerde ciddi bir malzeme dağıtımımız olacak. Bazı sahaları amatör federasyona kazandırıp bunlara orada yaz okulu, kış okulu yapıp bizim uhdemizde sürsün istiyoruz. Bizim yönetimimizin birinci günden hedefi insani işlerde ne emrediliyorsa o doğrultuda buraları yönetmek. Ve topluma faydalı olmak. Biz bunun için seçildik. Biz koltukları ısıtmaya gelmedik. Bir süreden sonra çok kilit ve yumak olduk. Hizmet aşkı ile yanan arkadaşlarla aynı düşüncedeyiz. Çok keyifli yönetimler yapıyoruz. Ben başkanlığımın tadını ve keyfini alıyorum. Arkadaşlarımın duygusu çok ortaya çıktı. Hizmeti engelleyen, hizmet eksik olsun, az olsun denildiği andan itibaren o kişiler ve kurumlar tarafımdan kamuoyuna anlatılacaktır. Zamanı geldiği zaman bir kişi, iki kişi, bir camia, iki camia. Arkadaşlarım ve ben bu toplumun emrindeyiz” dedi.

 

Bu haber toplam 4777 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT