Düşmez: Çalışma sözü veriyoruz

Düşmez: Çalışma sözü veriyoruz
İASKF (İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu) Başkanı Ali Düşmez Beşiktaş’taki Malta Köşkü’nde basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında, göreve gedikleri günden bu yana yaptıkları çalışmaları, kulüplerin sorunları ve projeleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Düşmez, “Tek amacımız var o da hizmet. Biz duyarsız, isteksiz, arzusuz olmayacağız. Hizmet yapamazsak biz de olmayacağız. Net konuşuyorum, çalışma sözü veriyoruz” dedi.

Beşiktaş’taki Yıldız Parkı’nda bulunan Malta Köşkü’nde gerçekleştirilen basın toplantısına İstanbul’un çeşitli ilçelerinde yayın yapan gazete, televizyon ve internet sitelerinin sahip ve yöneticileri katıldı. İASKF Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte basının karşısına çıkan Başkan Düşmez, İstanbul’daki Amatör Spor Kulüpleri’nin içinde bulunduğu durumu anlatarak, göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmalarla federasyonun yeni bir vizyon kazandığının altını çizdi.  Düzmez, çalışmaları ve projeleri ile ilgili yaptığı açıklamalarda Amatör Spor Kulüpleri’nin merak ettiği birçok konuya değindi. 

Tek amacımız var o da hizmet
İASKF’ın yeni yönetimi ile ilgili konuşan Başkan Düşmez, “Yönetimi çok dar bir zamanda hazırladık. Ama bir tek şiarımız vardı o da hizmet. Sporun içerisinden gelen insanlar olarak bizler amatör sporların çok sahiplenilmediğini yaşamış insanlarız. Herkes amatör spora katkı vermek ister ama çok arzuladığımız resimleri maalesef göremedik. Arkadaşlarımın tamamına yakınının bir spor geçmişi var. Yönetim hazırlanırken ana fikrimiz hizmet üretmekti. Bizi arayan hemen bulacak, amatör sporların tüm dallarıyla ilgileneceğiz ana fikrimiz buydu. İletişim olmadan muhataplar arası diyalog, iyi niyet olmadan ben değil bizi düşünmeden hiçbir yerde hiçbir şey yapabilme şansımız yoktur. Arkadaşlarımla bu faydada buluşarak yönetimimizi oluşturduk” dedi.



Amatör spora katkı sunanları başımızda taşıyacağız
Düşmez sözlerini şöyle sürdürdü: Bugüne kadar kimin ne hizmeti varsa hepsine teşekkür ediyoruz. Fakat bugüne kadar gelinen noktayı tüm kamuoyu biliyor. Bundan sonra biz bu kuruma nasıl bir vizyon ekleyebiliriz, çıtayı nasıl yükseltiriz bunu hep beraber gerçekleştireceğiz. Bu mesele tüm amatör spor kulüplerinin başkanlarını, yöneticilerinin, belediyelerin, ne kadar spora katkı yapmayı kendine görev addetmiş tüm insanların meselesidir. Böyle olmazsa hiç kimse ben amatöre hizmet yapıyorum diyemez. Kim amatöre destek veriyorsa onları biz onure etmek zorundayız. Hangi belediye başkanı spora katkı yaparsa başımızda taşıyacağız.

Geçmişi tarihe gömdük geleceğe bakıyoruz
Biz hizmete talibiz diyerek göreve geldik. Geçmişte bazı kötü anılar yaşandı. Ama biz onları tarihe gömdük. Biz geçmişi sadece yaptığımız hatalardan ders çıkarmak için hatırlarız. Biz önümüze bakmak istiyoruz.  Biz 3 senelik görevimizde 10 senelik bir çalışma ortaya çıkartmamız gerektiğini biliyoruz.

Yönetim binamız nefes alacak
İlk olarak binamızın nefes almasını, basının, kulüp yöneticilerinin gelip rahat bir mekâna kavuşturmayı düşündük. Tüm yönetici arkadaşlarımla binamızı başlangıç için istediğimiz noktaya getirdik. Biz amatörlerin parasını değil, mümkün olduğu kadar acil işleri yapıp diğer büyük işlemlerimizi başka kaynaklar bularak yapmaya çalışıyoruz.



Yeniden konfederasyona girdik
İstanbul, konfederasyondan çıkartılmıştı. Çok büyük hicap duyulacak bir hadiseydi. TASKK Genel Başkanı ve yönetimi bu işin böyle olmasına karar vermişlerdi. Genel Kurul’dan sonra gerekli görüşmelere başladık kendimizi ifade ettik. Çok kısa sürede konfederasyon toplanarak bizi hem üyeliğe hem Genel Kurul’a katılma kararımızı aldı. 8 Ekim’de TASKK’ın Genel Kurulu vardır. Piramitte İstanbul tüm Türkiye’nin %40’ını kapsayan bir kesimi oluşturuyor. İçimizde bu birliği tutarsak Türkiye’deki sesimiz çok daha etkili olacaktır. 52 delegemizle konfederasyon genel kurula katılacağız, yönetimde de etkin rol oynamaya çalışacağız.

Web sitemiz daha güncel olacak
İASKF’nin sitesine girdiğinizde hiçbir şey anlatılamayan bir tablo var. Bunu defalarca zamanında dile getirdik. Ben ve arkadaşlarım en gerekli işlerden biri olduğunu düşünerek profesyonel bir web sitesi hazırlatma kararı aldık. 1 Ekim’de yayına girmeyi hedefliyoruz. Tüm bilgileri, fikirlerimizi, maç sonuçlarını an be an artık internet sitemizden öğrenilebilecek.

30 yıldır konuşulan sağlık sorununda önemli adımlar atıyoruz
30 senedir konuşulan bir sağlık sorunu konusu vardı. Kolu kırılan, kaburgası kırılan çok sporcu gördüm spor yaşamım boyunca. Amatör spor sahalarında çok sıkıntılar yaşanıyor. Bazı yerlerde belediyeler çözümler üretmeye çalışıyor ama sorun tamamıyla ortadan kalkmış değil. Sağlık konusuyla ilgili olarak İl Sağlık Müdürü’yle görüşmeler yaptık. Görev verilecek yeterli sağlık elemanı maalesef yok. Ama konunun çözüme kavuşması için gerekli görüşmeleri netice alana kadar sürdürmeye devam edeceğiz. Biz bu sorunu çözersek kendimizi sınıfı geçmiş hissedebiliriz. Biz duyarsız, isteksiz, arzusuz olmayacağız. Hizmet yapamazsak biz olmayacağız. Net konuşuyorum. Çalışma sözü veriyoruz.

İBB ile İASKF ortak malzeme dağıtacak
Biz göreve gelmeden önce zaman zaman amatör spor kulüplere Büyükşehir’den yardımlar yapılıyordu. Uzun yıllar çok güzel hediyeler verildi. Fakat spor adamında siyaset olmaz. ’Malzeme mi bunlar çaput’ diyerek yardım etmeye çalışanların hevesi hep kırıldı.  Biz hep bu yardımların yapılması tarafında yer aldık, almaya da devam edeceğiz. Önümüzdeki günlerde de 13 dalda faaliyet gösteren 700 amatör kulübe Büyükşehir’in destekleriyle 48 kalem malzeme yardımı yapılacak.

Basın toplantısına İASKF Başkanı Ali Düşmez’in yanı sıra Genel Sekreter Ali Tanrıyaşükür, Başkanvekili Fikret Sivri, Başkan Yardımcıları Murat Yapraklar, Ahmet Karaman, Seyman Gençtürk, Asbaşkanlar Yetkin Karakaş ve Mustafa Koral, Genel Sekreter Yardımcısı Asım Özdemir ile Yönetim Kurulu Üyeleri Ufuk Teter, Kadir Serol ve Selahattin Yeniyol katıldı.

Bu haber toplam 2044 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
4 Yorum