Dünya şampiyonu Ankara'da ağırlandı

Dünya şampiyonu Ankara'da ağırlandı
Bakanlar Kıbrıs Rum Kesimi'nde yapılan Liseler arası Dünya Basketbol Şampiyonası'nda şampiyon olarak ülkemize büyük bir gurur yaşatan Özel Mürüvvet Evyap Koleji’ni ağırladı.

 

Kıbrıs Rum Kesimi'nde yapılan Liseler arası Dünya Basketbol Şampiyonası'nda ülkemizi temsil eden Mürüvvet Evyap Koleji basketbol takımı, namağlup şampiyonluğunun ardından devlet büyükleri tarafından Ankara’da ağırlandı.

fotogaleri.jpg
 
Hakan Şükür’den şampiyona tavsiyeler
Başarılı sporcular Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’la yenilen öğle yemeğinin ardından Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı ve Hakan Şükür’ün tavsiyelerini dinledi. Bakan Nabi Avcı, ülkemiz gençlerine fırsatlar verildiğinde neler yapabildiklerini gösterdiklerini ancak yetişkinlerin onların başarısını yeterince sahip çıkamadıklarını söylerken, Hakan Şükür ise zirvede kalmanın şampiyon öğrencilerin omuzlarına ağır yükler yüklediğini, düzgün bir sporcu hayatı olunmadığı takdirde silinip gidebileceklerini bu yolda şöhret basamaklarında birçok sporcu arkadaşını kaybettiğini belirtti. 

Dünya şampiyonu Ankarada ağırlandı galerisi resim 2

Egemen Bağış, “Bu ülkeleri yenmeniz beni mutlu etti”
Ardından AB bakanı ve Baş müzakereci Egemen Bağış'la görüşen heyet, şampiyonada Brezilya, Hollanda, İsrail, Sırbistan, Macaristan ve finalde Slovenya’yı yenerek şampiyon olduklarını söylediklerinde, Bakan Bağış, “AB sürecinde bizlere zorluk çıkaran ülkeleri Kıbrıs Rum Kesimi’nde yenmeniz beni çok memnun etti” dedi. 

Dünya şampiyonu Ankarada ağırlandı galerisi resim 5
 
“Ülkemize hizmet etmekten gururluyuz”
Evyap Koleji Spor Koordinatörü Tolga Sayın, kısmet olur da 7 Eylülde 2020 olimpiyatları İstanbul’a verilirse, 2020’de olimpiyat basketbol takımımızı temsil edecek olan sporcuların şu an Evyap Koleji basketbol kadrosunda olan öğrencilerin olduğunu belirterek, “Okul olarak ülkemize bu konuda hizmet etmekten onur duyuyoruz ”dedi.

Heyet şampiyon takımın oyuncularının imzalarının olduğu milli takım formalarını devlet büyüklerine hediye etti.

Bu haber toplam 10479 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT