Dostluk lalesi Emirgan’da toprakla buluştu

Dostluk lalesi Emirgan’da toprakla buluştu
Emirgan Parkı’nda yapılan bir törenle dostluk laleleri toprakla buluştu.
Yabancı konukların da katıldığı ‘Dostluk Lalesi Dikim Töreni'ninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’un pek çok bölgesinin laleyle buluşacağını söyledi. Topbaş, “Bugün burada dostluk lalesini dikeceğiz. Dileğimiz ise burada açacak dostluk lalesinin insanların gönlünde dostluk lalesi olarak açmasıdır” dedi.

lale1.jpg
 
5.Dünya Lale Zirvesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Lale Vakfı'nın ev sahipliğinde yapıldı. Emirgan Parkı’nda ‘Dostluk Lalesi Dikim Töreni'nde konuşan Başkan Topbaş, barış kenti olan İstanbul’da dünyaya barışı haykırdıklarını söyledi. Topbaş, şöyle devam etti. “Bazı değerler vardır insanları etrafında toplar lalede bunlardan bir tanesidir. Bazı değerler vardır tarihin akışına yön verirler lalede bunlardan bir tanesidir. Lale bizim için geçmişte bir köprü demektir, hafızaların tazelenmesi demektir. Çok zarif ve hayranlığımızı gizleyemeyeceğimiz kadar hassas, nadide bir bitki olarak parklarımızı ve bahçelerimizi süslemektedir.” 

lale4.jpg

Emirgan’ın İstanbul için çok anlamlı bir park olduğunu belirten Topbaş, “Emirgan Parkı başta olmak üzere İstanbul’un pek çok bölgesi laleyle buluşuyor. Bugün burada dostluk lalesini dikeceğiz ve burada ilk defa dünyaya gelecek, toprakla buluşarak kendisini gösterecek. Dileğimiz burada açacak dostluk lalesinin insanların gönlünde bir dostluk lalesi olarak açmasıdır.” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Topbaş, tarafından lale üreticilerine barış lalesi sertifikaları takdim edildi. Daha sonra dostluk laleleri Başkan Topbaş ve yabancı ülkelerden gelen katılımcılarla birlikte toprağa dikildi. Lalelerin toprakla buluşması çevredekilerin alkışlarıyla karşılandı.

lale2.jpg

Çevreci Başkan Sabri Avcı da törendeydi
Törene “Çevreci Başkan” sloganıyla çalışmalarını sürdüren Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Sabri Avcı da katıldı. Avcı yaptığı açıklama da “272 lale türüne ulaştık. Osmanlı 1.500 lale türüne ulaşmış. Biz de büyük hedefe kilitlendik. İnşallah zaman içerisinde bu kadar çeşide ulaşacağız. Çevre Sevgisi, Çevreye duyulan Saygı ile başlar. Saygı zorunlu, olması gerekendir. Sevgi gönüldendir. Bizde Sarıyer'i Önce İstanbul, sonra Türkiye ve sonunda Dünya'nın en popüler bir Kent konumuna getirmek için gece gündüz demeden çalışacağız” dedi.

Bu haber toplam 4635 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT