Dolandırıcılar bu kez Sarıyer'i seçti

Dolandırıcılar bu kez Sarıyer'i seçti
Telefonda, kendilerini "polis” gibi tanıtarak vatandaşlardan para talep eden dolandırıcılar, bu kez adres olarak Sarıyer’i seçti.
Bankadan yüklü miktarda parasını çekip dolandırıcılara kaptıran Yenimahalle’de oturan 48 yaşındaki Yasemin Toker’in bir gün boyunca başından geçenler ise dolandırıcıların nasıl çalıştıklarını ortaya koydu.
 
Telefonda kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, Toker’e Sarıyer Emniyet Müdürlüğü’nden aradıklarını ve hesabından PKK’ya para aktarıldığını söyledi. Kendisini kurtarmak için hesabındaki parayı çekmesini istediler. Panikleyen Toker, bankadan parasını çekip Şişli’de dolandırıcıların tarif ettiği yere bıraktı. Dolandırıcılar bu kez başka banka hesabının olup olmadığını sordu. Toker’in “var” demesi üzerine Nişantaşı’ndaki bankanın şubesinden çekmesini istediler. Ancak kadının ailesinin polise haber vermesiyle Toker banka şubesinde para çekmeye çalışırken dolandırıldığını anladı. 
Öte yandan dolandırıcıların aynı gün Sarıyer’den başka kişileri de 0536 025 46 86 nolu telefonla aradıkları, “Sarıyer Emniyet Müdürlüğü’nden arıyoruz. Sizinle ilgili çok önemli bir konu var. En son ne zaman kimliğinizi kaybettiniz? Bankadaki hesabınıza bloke koyulacak. Paranızı çekin. Hangi bankada ne kadar paranız var çok acil söyleyin” dedikleri belirtiliyor.  

Emniyet yetkilileri bu yöntemin son günlerde daha da arttığını vatandaşların bu konuda dikkatli olmalarını istedi.

Bu haber toplam 6043 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT