DOĞAL SAÇ EKİMİ

DOĞAL SAÇ EKİMİ

Saç ekimi operasyonunun en başta olmazsa olmaz kuralı; yapılan operasyonun doğallığı desteklemesidir. Çok sık ve başarılı ekimlerde doğallık faktörü yok ise, bir başarıdan konuşmak söz konusu değildir. Bu doğallığı yakalamanın altın kuralı; donör bölgelerden alınan köklerin çok iyi seçilmesi ve köklerin açılacağı kanalların hastanın kendi yön ve açılarında olmasına muhakkak dikkat edilmesi gerekmektedir.

Saç ekimi için ilk öncelikle hastanın saç yapısının çok iyi incelenmesi gerekmektedir. Saçların yönleri, operasyona uygun köklerin hangi donör bölgelerde olduğu ve kel bölgenin ne kadar açık oluşu gibi bilgilerin ayrıntılı bir şekilde incelenmesi gerekmektedir. Bu bilgilere ancak operasyondan önce yapılan saç analizi ile ulaşmak mümkündür. Analizin doğru ve planlamanın eksiksiz yapılması, doğallığı destekleyici en büyük unsurdur. Bu detayların atlanması, istenilen kel bölge kapatma işlemi gerçekleşse bile doğal bir görünümden uzak olunması anlamına gelmektedir.

İstenilen doğal yapının korunması ve saçların yönlerinin iyi belirlenmesi için; analiz sonuçlarının sayısal değerlere dökülüp, hasta ile doktorun birebir operasyon planına ortaklaşa karar vermesi hem hasta beklentisini karşılama adına hem de yapılan operasyonun doğallığı adına çok önemlidir.

Doğal saç ekimi operasyonun da en bilindik hatalardan biri hangi köklerin hangi bölgelere ekileceği konusunda yanlışa düşülmesidir. Bunun sonuçları yine doğallığı destekleyen unsurların yerine getirilmemesi anlamına gelmektedir. Hastanın saç yapısına göre hangi köklerin hangi bölgelere ekilmesi gerektiği yine operasyon planlaması ile ayarlanmalıdır. Kanalların doğru yönlerde açılması, ancak yanlış köklerin yanlış bölgelere ekilmesi yine doğallığı bozan faktörlerden olacaktır.

Köklerin alındığı ve köklerin ekildiği esnada köklerin iyi korunduğundan emin olunması gerekmektedir. Kökler donör bölgelerden alındığı andan itibaren özel solüsyonlar içinde korunmaya alınıp, ekim aşaması gelene kadar bekletilmelidir. Ekim aşaması geldiğinde ise hangi bölgelere hangi köklerin ekileceği planına göre kökler solüsyondan çıkartılıp hemen ekim işlemi gerçekleşmelidir. Böylece köklerin zarar görmesi ya da ölmesi engellenmektedir.

Doğal saç ekimi operasyonunun tam sonuç alması için kaç seans gerekmektedir?

Operasyonun tam sonuç vermesi, hasta beklentisi ve köklerin alınacağı donör bölgelerin izin verdiği sürece gerçek olmaktadır. Hasta beklentisinin karşılanamadığı durumlarda operasyonun başarısı alt seviyelerde olacaktır. Köklerin alındığı donör bölgeler ve ekim yapılacak kel bölge hasta beklentisini karşılayabiliyor ise tam sonuç almak mümkündür. Bu sebeple hasta beklentisi iyi ölçülmeli ve nelerin yapılacağı konusu hastaya ayrıntılı bir şekilde anlatılmalıdır.

Bu operasyonu her detayı ile çok iyi incelenmesi ve araştırılması gereken bir operasyondur. Bir bölümde yapılan hata ilerideki bölümleri etkilemektedir. İstenilen sonuçlar ancak detayların yerine getirilip getirilmediği ile doğru orantılıdır.

Saç ekimi fiyatları nasıl belirlenir?

Bunun iki yolu vardır. Bir sabit fiyat, birde ekim yapılacak bölgenin büyüklüğüne göre değişmektedir. Hasta internet üzerinden fotoğraf yoluyla yada birebir muayene ile doktoruna danışırsa, kesin fiyat belli olmaktadır. Saç ekimi fiyatları hususunda dikkat edilecek konu; fotoğraflar sadece ön bilgi amaçlıdır. Doktorun hastasını birebir muayene etmesi daha kesin fiyat verebilmesine olanak sağlayacaktır.

Detaylı bilgi: https://www.aytugluhairtrans.com

Bu haber toplam 3625 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum
Sağlık