Diş Telleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Diş Telleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Kaç Adet Diş Teli Çeşidi Var?

Porselen diş teli, Seramik diş teli, metal diş teli olarak 3 adet diş teli çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan porselen braketler, metal braketleri ağzında taşımak istemeyen hastalara göre yapılan bir çözümdür. Metal braketler dayanıklı ve hızlı tedavi için kullanılır ancak estetik açıdan fazla güzel gözüktüğü söylenemez.

Diş Teli Ne Kadar Süre Ağızda Kalmalıdır?

Tedavi süreci aslına bakarsanız hastanın durumuna göre değişiklik gösterebilmektedir. Ancak bu sürece bir genelleme yapacak olursak 8 ay ila 22 ay arasında değişiklik gösterebilir. Ancak belirli özel durumlar neticesinde 6 ay ila 30 ay aralığında değiştiği de gözlemlenmiştir.

Diş Telleri Konuşmayı Değiştirir mi?

Diş tellerinin konuşma şekliniz üzerinde bariz bir etkisi yoktur. Ancak çoğu hasta diş teli taktırdıktan sonra konuşmasının zorlaştığını öne sürer. Ancak diş tellerinin bir haftalık adaptasyonundan sonra hiçbir sorun olmayacaktır. Ancak bu adaptasyon süresindeki bir haftada konuşmada alışılagelmişin aksine bazı kelimeleri çıkartırken zorluk yaşayabilirsiniz. Unutulmamalıdır ki bu süreç braketlere uyum sağlanana kadar geçerlidir.

Görünmeyen Diş Telleri Nedir?

Bu tedavinin diğer bir ismi Lingual Ortodonti Tedavisidir. Yani dişlerin dışardan görünmeyen iç kısmına yapılan diş teli tedavisi olarak da adlandırılabilir. Kişinin ağız ve çene yapısına göre özel laboratuvar ortamında üretimi gerçekleştirilen bu tellerin dışarıdan fark edilmesi olağan değildir.

Görünmeyen Diş Tellerinin Hastalara Sundukları Nelerdir?

Diş teli konusunda diş sırası bozukluğu yaşayan hastaların %43’ü maalesef ki estetik kaygı yaşayacağını düşündüğü için diş tellerine sıcak bakmıyor. Ancak teknolojinin ilerlemesi ile ortaya çıkan bu görünmeyen diş telleri ile bu sorun ortada kalkıyor. Metal veya porselen braketlerin aksine hiç gözükmeyen bu diş telleri ile hastaların estetik kaygı seviyesi en alt seviyede tutuluyor. Bu durumda hastaların sosyal yaşantıda özgüven problemi yaşamadan diş sağlığına da dikkat edebiliyor. Ayrıca ücret açısından da hasta fazla sorun yaşamıyor. Ücretlerle ilgili daha detayı bilgi edinmek adına ve kendinize özel diş teli fiyatı almak için BURAYA TIKLAYARAK Alpdent’in son teknoloji Diş Teli Fiyatları ve Hesaplama Aracı sayfasına gidebilir ve kendinize özel bir fiyat alabilirsiniz.

Bu haber toplam 5621 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
Sağlık