Devlet Su İşleri Personel Alımı Yapacak!

Devlet Su İşleri Personel Alımı Yapacak!
Birçok devlet kurumunun personel alım ilanı yayınlamasının hemen ardından Devlet Su İşleri Kurumu'da personel alımı yapacağına dair bir bildiri yayınladı.

Fixhaber'in yaptığı habere göre Uzun zamandır beklenen personel alımlarından bir tanesi de Devlet Su İşleri tarafından beklenmekteydi. Birçok kişinin büyük bir heyecan ve merakla beklediği ilan duyurusu DSİ tarafından yapıldı. DSİ paylaştığı ilanda 6 biyolog, 3 tekniker, 435 mühendis ve 74 büro personeli olmak şartıyla toplam 518 adet sözleşmeli personel alımı yapacağını belirtti. 

Bütün kamu kurumları alım yapacağı kadroları ve sayıları açıklarken bunların arasına DSİ’de eklendi. Kamu kurumlarında ihtiyaç duyulan personel sayısına Devlet Personel Başkanlığı (DPB) sitesi üzerinden kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

DSİ Personel Alımı Başvuruları Ne Zaman?

DSİ tarafından yapılacak olan personel alımının başvuruları 29 Eylül Cuma günü saat 09:00 itibariyle başlayacak. Kurumun resmi sitesi üzerinden yapılacak başvuruların son tarihi ise 8 Ekim 2017 Pazar günü saat 24:00 olarak belirlendi. Tercihte herhangi bir sınırlama olmayacak ve adaylar kendi branşında yer alan il sayısı kadar tercih yapabilecek.

Kuruma elden ya da posta yoluyla yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecek. Alımlarda herhangi bir yazılı ya da sözlü sınav olmayacak. Yerleştirmeler KPSS puanları esas alınmak suretiyle en yüksek puandan başlayarak yapılacak. Belirlenen aday listesi 20 Ekim 2017 tarihinde kurumun internet sayfası üzerinden ilan edilecek. Adaylara sadece e-posta yoluyla bildirim yapılacak ve herhangi bir tebligatta bulunulmayacak.

Personel Alımında Gerekli Şartlar

Adayların bu kadrolarda yer bulabilmesi için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve kamu haklarından mahrum bulunmaması gerekmektedir. Bunun dışında adayların ilgili kadrolar için belirlenen öğrenim şartlarını taşımaları gerekmektedir. Erkek adayların ise askerlikle herhangi bir ilişiği bulunmamalıdır.

 Lisans, ön lisans ve lise mezunları için ÖSYM tarafından yapılan 2016 KPSS’den en az 70 puan alınması gerekmektedir. Yurdun bütün bölgelerinde ve arazi şartlarında görev yapabilecek şekilde gerekli sağlık şartlarını taşımayan adaylar kadrolara dahil olamayacak. Son olarak güvenlik soruşturması veya arşiv araştırması olumlu sonuçlanan adaylar DSİ kadrosunda yer alabilecek.

Kaynak: https://www.fixhaber.com/kamu-personel/devlet-su-islerinden-personel-alimi-ilani-geldi-h9518.html

Bu haber toplam 5318 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT