Devamsız meclis üyeleri düşebilir!

Devamsız meclis üyeleri düşebilir!
Belediye meclis toplantılarına katılmamayı alışkanlık haline getiren, Serap Boz, Oğuz Güney ve Osman Kabil’in kaderi Sarıyer Belediye Meclisi’ne kaldı.

Sarıyer Belediye Meclisinde önemli gelişmeler yaşanıyor. Son 8 meclis toplantısında toplantıya gelmeyen meclis üyeleri izinli sayılmadı. Belediye Meclis Kanunu’na göre;  özürsüz veya izinsiz olarak üst üste üç meclis bileşimine katılamayan meclis üyelerinin savunması alındıktan sonra meclis üyeliklerinin devam edip etmemesi meclisin vereceği karara bağlı.

En son 4 Mart’ta izinli sayıldılar 
Sarıyer Belediye Meclisinde devamsızlık yapan meclis üyeleri en son 4 Mart 2013 tarihli meclis toplantısında izinli sayıldılar. CHP Meclis Üyesi Oğuz Güney ve Bağımsız Meclis Üyesi Serap Boz’un devamsızlığı iki yılı geçti. AK Parti Meclis Üyesi Osman Kabil’in devamsızlığı ise 5 toplantıyı geçti. İki meclis toplantısı üst üste gelmeyen AK Partili Ayla Serpil Bağrıaçık ise son toplantıya gelerek tehlikeyi atlattı. Buna göre; özürsüz veya izinsiz toplantılara katılmayan Serap Boz, Oğuz Güney ve Osman Kabil’in meclis üyeliklerinin düşüp düşmemesine meclis karar verecek.
 
Belediye Meclis Kanununa göre meclis üyeliğinin sona ermesi şu şekilde belirtiliyor:
MADDE 29. —  Özürsüz veya izinsiz olarak arka arkaya üç birleşim günü veya bir yıl içinde yapılan toplantıların yarısına katılmayan üyenin üyeliğinin düşmesine, savunması alındıktan sonra üye tam sayısının salt çoğunluğuyla karar verilir. 

Yerlerine kimler gelecek?
Eğer meclis bu 3 üyeyi düşürürse yerlerinde ilçe seçim kurlundaki partilerin oy oranlarına bakılarak yeni meclis üyeleri gelecek. Bu durumda CHP’den Yılmaz Tank, AK Parti’den ise Orhan Koçyiğit ve Emel Balcı yeni meclis üyeleri olacak. 

Devamsızlık yapan bu üç meclis üyesinin Sarıyer Belediyesi Meclis Başkanlığı tarafından savunmalarının alınması bekleniyor.

Bu haber toplam 11545 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
6 Yorum