Dersimlilerin aşure gününe yoğun ilgi

Dersimlilerin aşure gününe yoğun ilgi
Sarıyer Dersimliler Birliği tarafından Muharrem ayı nedeniyle Büyükdere Çelik Gülersoy Parkı’nda aşure dağıtımı yapıldı.

Sarıyer Dersimliler Birliği’nin Muharrem Ayı nedeniyle geleneksel hale getirdiği aşure günü bu yıl da Büyükdere Çelik Gülersoy Parkı’nda gerçekleştirildi.

Özellikle Sarıyerlilerin yoğun ilgi gösterdiği Dersimliler’in aşure gününe Belediye Başkanı Şükrü Genç, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, milletvekili adayları ve çok sayıda kişi katıldı.

Sarıyer Dersimliler Birliği üyelerinden biri yaptığı konuşmada, Alevi inancının en önemli adımlarından birinin Muharrem ayı ve Oniki İmamlar Orucu olduğunu söyledi ve “Kerbela’da yezide boyun eğmeyen Hz. Hüseyin ve yoldaşları gibi bugün bizler de; ‘Enel hak’ dediği için derisi yüzülen Nesimi ve onun gibi direnen İboları, Denizleri, Mahirleri, Mazlumları ve diğer aydınları anmak için, ‘eline-beline-diline sahip ol’ felsefesini, Mekke-Medine değil, insandır bizim kabemiz, her şeyi insanda arayan, tanrı ile insanları korkutarak değil, sevgi ve saygı temelinde yaklaşmaya, yetmiş iki milleti görür, dinlilere, dinsizlere, her inanca saygı, zalimlere karşı direnerek hayatını kaybeden Mazlum’lar için yas tutar ve hepsini saygıyla anıyoruz” dedi.

Bu haber toplam 5744 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT