Derbent’te tarihi gece

Derbent’te tarihi gece
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı’nın organize ettiği ve yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı iftarda Derbent Projesi’ni anlattı.

Topbaş, “Proje kapsamında hiç kimse mağdur olmayacak herkes hakkını alacak” dedi.



AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı’nın Sarıyer Derbent Mahallesi Hatemoğlu İlköğretim Okulu Bahçesi’nde düzenlediği iftar programına katılan Başkan Topbaş, meydanı dolduran yaklaşık 5 bin kişinin büyük bir coşkusuyla karşılandı. Mahalle girişinde davul-zurna ile karşılanan Topbaş’a Sarıyerliler tarafından teşekkür pankartları açıldı. Projeden memnun olan Derbentliler Topbaş’a sarılarak sevgi gösterisinde bulundu. AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, Milletvekili Osman Aşkın Bak ve İBB Meclis Üyesi Halil Canarıkan ile birlikte masaları teker teker gezen Başkan Kadir Topbaş, iftardan önce vatandaşlarla sohbet etme imkânı buldu. Sarıyer’in diğer mahallelerinde oturan vatandaşlar da Topbaş’ın yanına gelerek, aynı projenin kendi mahallelerinde de uygulanması talebinde bulundu. Alana gelen yüzlerce kişi yer bulamayınca projenin sunumunu ayakta izledi. Topbaş, sinevizyon eşliğinde projenin sunumunu yaparken, sık sık alkışlandı. Ekranda oturacakları binaların projesini gören bazı vatandaşlar ise duygu dolu anlar yaşadı.



Özdemir; “Her şey halkımızın istediği gibi yapılacak”
Derbent Mahallesi Muhtarı Metin Ateş yaptığı kısa konuşmada yıllardır mücadelesini verdikleri mülkiyet sorununda çözüm yolu bulduğu için mahallesi adına Topbaş’a teşekkür etti. İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir ise AK Parti’nin Sarıyer’e yaptığı yatırımları örnek göstererek, sorunları çözmek için tüm güçleriyle çalıştıklarını söyledi. Projeyi mahalle halkıyla birlikte takip ettiklerini söyleyen Özdemir, “Her şey halkımızın lehine yapılıyor. Vatandaşlarımız birse bir üçse üç hakkını alacak. Kentsel yerinde dönüşüm kapsamında Derbent’te yapılan proje tüm Sarıyer’e ve İstanbul’a örnek olacak. Sarıyer’e verdikleri önemden dolayı Sayın Başkanımız Kadir Topbaş’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.



Topbaş, “Bu akşam beraber geleceği hazırlayacağız”
İftardan önce konuşan Başkan Topbaş, Derbent Mahallesi’nin yıllardır siyasiler tarafından suiistimal edildiğinin altını çizerek  “Burada sadece iftar değil bir iftihar sofrasındayız. Yıllarca siyasiler burayı kullandı ama biz sadece yapacaklarımızı söyleriz. Bu akşam beraberce geleceği hazırlayacağız" dedi.



İBB tarafından Sarıyer’e 1 milyar 292 milyonluk yatırım yapıldı
İstanbul'un dünya tarafından gıpta ile izlendiğine vurgu yapan Başkan Topbaş, İstanbul'un baştan aşağı yenilendiğini ve Sarıyer'in de bundan nasibini aldığını söyledi. Başkan Topbaş, "İstanbul’u depreme karşı yenilemeyi hedefliyoruz. İstanbul’un gelişmelerine tanıklık ediyoruz. Sarıyer’e tünel düşünemezdiniz. Beşiktaş’tan yine sahil boyunca, bir metro projesi de hiç kimsenin hayalinden geçmezdi. Bizim Sarıyer’e metrolar ve tüneller sebebiyle, bugüne kadar yapmış olduğumuz yatırımlar toplamı, 1 milyar 292 milyondur. Hamdolsun paramızsın bereketi var. Beraberce çocuklarımızın geleceğini birlikte hazırlayacağız. Çocuklarımız bu şehirle yaşamaktan gurur duyacağı bir hale getirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Derbent örnek bir çalışma olacak
Sarıyer Kaymakamlığı’nın açılışında Derbentlilere verdikleri sözü yerine getiriyor olmanın haklı gururunu yaşadıklarını anlatan Başkan Topbaş, Derbent’in ciddi sıkıntılar yaşadığını ama yapılacak konutların herkesin yüzünü güldüreceğini söyledi. Başkan Topbaş sözlerine şöyle devam etti: “Burada hiç kimse mağdur olmayacak. 1600 konut dağıtılacak. Tapuları biz dağıtacağız. Derbent, İstanbul'un modern bir yerleşim alanı olarak ortaya çıkacak. Dönüşümün iki etapta yürütülecek. İbadethaneleri, okulu, çarşısı ile yaşamaktan gurur duyacağınız yerlerde yaşayacaksınız. Deprem riski olmayan konutlarda barınacaksınız ve burası örnek bir çalışma olacak. Geçmişte adım attık olmadı ama bu kez başaracağız" dedi.



Tapuları Başbakan ile birlikte dağıtacağız
Yarın teslimlere başlanacağını ifade eden Kadir Topbaş sözlerini şöyle sürdürdü, "Kooperatifler kuruldu tamam ama özellikle bir şeyin belgesiyle emlak istimlak birimimizle daire başkanlığımızla yürüteceğiz. Kooperatifler bize koordinasyon sağlayacak, iletişim sağlayacak. Esasen Büyükşehir garantisinde, Büyükşehir eliyle olacak. Tapuları burada inşallah bizzat biz belki sayın Başbakanımızla beraber dağıtacağız. Bu kadar net söylüyorum. ve bu Türkiye'de İstanbul'da modern bir yerleşim alanı olarak çıkacak. Şunu söyleyeyim ben, televizyonlarda da söylüyorum. Diyorum ki, bakınız özellikle söylediğim şu, 'gecekondu diye bakılan yerler dahi, hiçbir bedel ödemeden kimse oraya yerleşemedi. İstanbulluyum ben gayet iyi bilirim. Mutlaka bir bedel ödetildi insanlara ve burada sizin gördüğünüz alanların üzerinde yaşayan her birinizin konutları teslim edilecek."



Biz yaptık derlerse inanmayın
Topbaş ayrıca bir önceki seçimleri Sarıyer'de nasıl kaybettiklerini bildiklerini söyleyerek "Seçim öncesi sizlerin kapılarını çalarak buraları müteahhitlere peşkeş çekecekler, ellerinizden alacaklar diye propaganda yaptılar. Yine kapılarınızı çalıp bu defa bu projeyi biz yaptık, bizim eserimiz derlerse artık onlara bu defa inanmazsınız. Biz sizin içinde olmadığınız hiçbir çözümün içinde olmadık. Bizim lügatımızda peşkeş kelimesi olmadı, bundan sonra da olmayacak" dedi.



Babuşçu; “Sarıyerlinin razı olmayacağı bir çözüm bizim de razı olmayacağımız biz çözümdür”
AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ise yaptığı konuşmada Sarıyerlilerin rızası olmadan proje yapmayacaklarını ifade etti. Babuşçu, "Sarıyer’in mülkiyet meseleleri ile ilgili olarak farklı vesilelerle bir araya geldiğimizde ifade ettiğimizin bir hususun gerçekleşmiş olmasının mutluluğu ile konuşuyorum. Sarıyer’de Sarıyerlinin razı olmayacağı bir çözüm bizim de razı olmayacağımız biz çözümdür. Bir başka deyişle Sarıyerliler neye razı olacaklarsa biz de ancak ona razı oluruz demiştik. Bugün Büyükşehir Belediye Başkanımız kentsel yerinde dönüşüme dönük çalışmalar yürütürken Sarıyer’de de verdiğimiz söze uyarak tüm Sarıyerlinin razı olduğu çözümü size müjdeliyoruz" dedi.



Derbent Mahallesi’ndeki iftara Başkan Topbaş'ın yanı sıra AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, AK Parti milletvekili Osman Aşkın Bak, Eski Milletvekili Selami Uzun, İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, BBP İlçe Başkanı Hüseyin Koç, Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konuşmaların ardından akşam ezanıyla birlikte Derbent Mahallesi sakinleri oruçlarını açtı.



28 HEKTARLIK ALANDA KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
Yaklaşık 28 hektar büyüklüğündeki alanda, mevcut plandaki küçük yerleşim adalarının yerine 4 büyük konut alanının yer alması planlanıyor.  İBB Mesken Müdürlüğü tarafından bin 600 konut inşa edilecek. Alanın dönüşümle birlikte yüzde 68’i konut, yüzde 13’ü yeşil alan, yüzde 3’ü dini tesis alanı, yine yüzde 3’ü okul alanı olarak belirleniyor. Şuanda 7 bin kişi nüfusa sahip Derbent Mahallesi’nin dönüşümle birlikte 10 bin kişilik nüfusu bulması planlanıyor.



Konuşmalar yapılırken Topbaş aynı masada oturan Sarıyer ve İBB Meclis Üyesi Halil Canarıkan’dan Sarıyer ile ilgili bilgi aldı.





































Bu haber toplam 7103 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
4 Yorum