DERBENT'TE TAPU SEVİNCİ! - Foto Galeri

DERBENT'TE TAPU SEVİNCİ! - Foto Galeri
Sarıyer’de yaklaşık 50 yıldır mülkiyet problemi yaşayan Derbent Mahallesi’nde tapu sevinci yaşandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Derbentte başlattığı “Yerinde Kentsel Dönüşüm” projesi kapsamında mahalle sakinleri düzenlenen törenle tapularına kavuştu. Halayların çekildiği ve büyük coşkunun hakim olduğu törende tapularına kavuşan vatandaşlar, AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Sedat Özsoy’a sevgi gösterisinde bulundu. 

fotogaleri.jpg

İlk etapta hazırlanan tapular hak sahiplerine teslim edilirken, diğer hak sahipleri ise yarından itibaren tapularını İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Gecekondu ve Mesken Müdürlüğü’nden teslim alabilecekler.
 
Derbentin 50 yıllık mülkiyet sorunu çözüldü, tapular verildi galerisi resim 21
 

Sarıyer için bir milat!

Derbentin 50 yıllık mülkiyet sorunu çözüldü, tapular verildi galerisi resim 38

Tapu töreninde kısa bir konuşma yapan AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, “Bugün Sarıyer için bir milat. 50 yıldır konuştuğumuz sorunları bir bir tarihe gömüyoruz. 2 hafta önce Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte vakıflarla ilgili PTT Evleri, Çayırbaşı ve Yeniköy’de yaşayan vatandaşlarımızın tapularını teslim etmiştik. Derbent 50 yıldır mülkiyet sorunlarıyla boğuşan bir mahallemiz. Biz Derbentli kardeşlerimizle birlikte mücadele ettik. Dertleri,  dertlerimiz oldu. Bunu AK Parti olarak, Büyükşehir Belediyesi olarak sahiplendik ve çözüm üretmek adına 4 yıldır titiz bir çalışma yürüttük. Biz Sarıyer’in tüm sorunlarını çözmeye devam edeceğiz. 5 mahallemizin sorunlarını çözdük,  çözmeye de devam edeceğiz. Başkanımız Sedat Özsoy’u destekleyelim ve bu çözümler tüm sıkıntılı mahallelerimize gelsin. Ben emeği geçen tüm Büyükşehir bürokratlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 

Derbent’le başladık, tüm Sarıyer tapusuna kavuşacak

Derbentin 50 yıllık mülkiyet sorunu çözüldü, tapular verildi galerisi resim 14

Sözlerine Derbent ‘teki mülkiyet sürecini anlatarak başlayan AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Sedat Özsoy, “Şimdi çözüm zamanı. Derbent Sarıyer için model olacak. Yerinde dönüşümle bire bir 95 metrekare tapulu daireler veriyoruz. Bugün buradan ilk tapuları hak sahiplerine teslim ediyoruz. Sarıyer’imizin tüm mahallelerinde aynı sorun yaşanıyor. Bu dönem inşallah Sarıyer’de mülkiyet sorununu çözeceğiz, çalışmalar şuanda tüm mahallelerde devam ediyor. Biz evin kıymetini, tapunun kıymetini iyi biliyoruz. Şu tapuları bile provoke etmek isteyenler, sizlere bu mutluluğu yaşatmak istemeyenler var. Onlara fırsat vermeyin” dedi.
 

Sedat Özsoy’un, AK Parti’nin olduğu yerde huzur var!

Derbentin 50 yıllık mülkiyet sorunu çözüldü, tapular verildi galerisi resim 39

Mülkiyet konusunda Sarıyer halkına garanti veren Özsoy, “Birileri oy için evleriniz üzerinden korku politikası yaymaya çalışıyor. Bunlara inanmayın. Biz buraya hizmet etmeye geliyoruz. Siz beni çok iyi tanıyorsunuz. Ben Sarıyer’de 5 sene belediye başkanlığı yaptım, hiç kimsenin bir tuğlasına dahi dokunmadım. Sizler için ne mücadeleler verdiğimi çok iyi biliyorsunuz. Sedat Özsoy’un, AK Parti’nin olduğu yerde yıkım değil, huzur var. 30 Mart seçiminden sonra hizmet nasıl yapılır Sarıyer’de herkes görecek” dedi.
 

Diğer mahalleler de istedi

Özsoy’un konuşması sık sık “Sarıyer Seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla kesilirken, Sarıyer’in birçok mahallesinden törene katılan vatandaşlar “Biz de mahallemizde yerinde dönüşüm istiyoruz” pankartları açtı.
 

Hiç kimseyi üzmeden yerinde dönüşüm yapıyoruz

Derbentin 50 yıllık mülkiyet sorunu çözüldü, tapular verildi galerisi resim 45

İBB Başkanı Kadir Topbaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la olan toplantısından dolayı törene katılamadı. Topbaş’ın yerine Sarıyer’e gelen Büyükşehir Başkanvekili Ahmet Selamet, “Derbentte yapılan yerinde dönüşümü çok önemsiyoruz. Herkesin mutlu olduğu tapularına kavuştuğu bir proje. Biz vatandaşlarımızı üzmeden dönüşüm yapıyoruz. Sizlerin hakkını hukukunu ancak biz koruruz. Tüm tapularına kavuşan vatandaşlarımıza hayırlı olsun diyorum. Geri kalan hak sahipleri yine yarından itibaren tapularını alabilirler” dedi. Büyükşehir’in Sarıyer’e yaptığı yatırımlardan da bahseden Selamet, “Yeni dönemde çok daha büyük projelerle geliyoruz” diye konuştu.
 

Tapularına kavuşan Derbentliler duygusal anlar yaşadı!

Derbentin 50 yıllık mülkiyet sorunu çözüldü, tapular verildi galerisi resim 52

Konuşmaların ardından hak sahipleri sahneye davet edilerek tapuları teslim edildi. Birbirlerine sarılan Derbentliler duygusal anlar yaşadı. Mutluluklarını ifade eden Derbentliler, “Yıllardır bugünü bekledik. Her gün bizi buradan gönderecekler korkusuyla yaşadık. Ancak bugün kendi yerlerimizin sahibi olduk. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Buradan sesleniyoruz, kimse oy için bu mutluluğumuza gölge düşürümesin” diye konuştular.
 
Hatemoğlu İlköğretim Okulu’nun bahçesinde düzenlenen törene, Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, eski Milletvekili Canan Kalsın, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Engin Güvenç, Sarıyer İlçe Tapu Müdürü Orhan Bostancı, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve Derbent halkının yanı sıra yaklaşık 5 bin kişi katıldı.
 
Derbentin 50 yıllık mülkiyet sorunu çözüldü, tapular verildi galerisi resim 53
 
fotogaleri.jpg

Bu haber toplam 11342 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
2 Yorum