Derbent'te mülkiyet problemi nasıl çözülecek?

Derbent'te mülkiyet problemi nasıl çözülecek?
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile AK Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Çelik arasında, bir türlü çözülemeyen Derbent’teki mülkiyet sorunu tartışması yaşandı.

Derbent projesinin mahkemeye götürülüp iptal ettirildiğini belirten AK Partili Çelik, “Derbent ile ilgili bir projeniz var mı? Maslak planlarının geçmesi için çalmadığınız kapı kalmadı. Derbent için hiç kimsenin kapısını çaldınız mı?” diye sordu. Şükrü Genç ise “Beraber çözeceğiz” diye cevap verdi.

Nurettin Çelik; 'Farkı daha da açacağız'

Faaliyet raporu üzerinden Sarıyer Belediyesi’ni eleştiren AK Partili Nurettin Çelik, mülkiyet üzerinden Şükrü Genç’i eleştirdi. Çelik; “Habertürk’te bir röportajınız çıktı, “299 projem var ama yaptırmıyorlar” demiştiniz. Ben diğerlerinden vazgeçtim şuraya çıkın deyin ki, “Benim 9 tanem şu şu projem var. Bunların yapılmasına AK Partili meclis üyeleri, hükümet destek vermedi” deyin. Sarıyer halkı artık uyandı. 1 Kasım seçimlerinde alladığınız pulladığınız her şey gitti, AK Parti Sarıyer’de öne geçti. Sarıyer’i kötü yönetişiniz, sunumundaki bir kısım yanlışlara rağmen hizmet binası dışında Sarıyer’in parasını çarçur edişinizle farkı daha da açacağız” dedi.  

Çelik; 'Derbentle ilgili bir projeniz var mı?'

Mülkiye sorunu ile ilgili tek bir adım atılmadığını belirten Çelik, “Derbent ile ilgili ortada bir plan yapıldı, bir çözüm sunuldu, götürdünüz mahkemeye iptal ettirdiniz. Bu dönem 2 yılınız geçti, Derbent’in problemini gidermek için şunu şunu yaptım diye çıkın söyleyin. Maslak planlarının geçmesi için çalmadığınız kapı kalmadı. Derbent için hiç kimsenin kapısını çaldınız mı? Derbent için bir projeniz var mı?”

Şükrü Genç; 'Beraber çözeceğiz'

Şükrü Genç, Nurettin Çelik’in Derbent’le ilgili sorusuna “Beraber çözeceğiz” diye cevap verdi. Daha sonra kürsüye çıkan Genç, “İçinde halkın olmadığı plan olmaz. Sinekten yağ çıkarmaya gerek yok. Büyükşehir 5’in 4’ünü almaya çalışıyor. Siz bunları bilmezsiniz. Derbent’le ilgili gelen planlarda insanlar yoktu, gidecekler ama dönüşleri belli değil. Gidipte dönülmeyen tek yer var o da öbür dünya. Gelin bu insanlara öbür dünya gibi bir dünya yaşatmayalım. Her tarafın taş ocağı olduğu mahalleleri afet riskli alan ilan edeceksin. Vatandaş sonra bana telefon açıyor, “Fay hattını Armutlu’ya getirdiler” diyorlar” dedi. AK Partili Selçuk Bozkır ise “Geçici konutlar hemen Derbent’te yapıldı, insanlar hiçbir yere gitmeyecekti. Bunlar halkı kandırmak için ortaya attığız laflar” dedi.

Çelik; 'Önergelerimizle sizi harekete geçirdik'

Sarıyer ile ilgili olumlu her şeye evet dediklerini belirten Nurettin Çelik, “Biz Sarıyer’de, İstanbul’da, Türkiye’de bir ilki başardık. Belediye Başkanım böyle bir AK parti grubu var diye çok şanlısınız. Hep size yol gösterici olduk. Sarıyer’in lehine ne önümüze geldiyse hep evet dedik, hiç hayır demedik ve bundan sonra da demeyeceğiz. Okullar ile ilgili çok sayıda önerge verdik ve sizi harekete geçirdik. Spor salonlarını gündeme getirdik ve önergemiz yerini buldu, Kilyos Stadı’nın eksiklerinin giderileceğinin sözünü aldık. Planlardaki yanlışlara usulüne uygun bir şekilde itiraz dahi edemediniz. Ayazağa’da bir cenaze var, nasıl oldu bunu tartışmayalım o cenazeyi kaldırmamız lazım dedik ve hep beraber sorunu ortadan kaldırdık” dedi.

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 7597 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
4 Yorum