Denetim komisyonunda sürpriz sonuçlar çıktı

Denetim komisyonunda sürpriz sonuçlar çıktı
Denetim komisyonunun seçildiği Sarıyer Belediye Meclisi’nin Ocak ayının ilk toplantısında ilginç anlar yaşandı.

 

CHP Meclis Üyesi Özgür Doğan grup kararına aykırı davranıp aday olurken, oylamalardaki sayılarda ise sürpriz sonuçlar çıktı. Şükrü Genç’e çıkan 1 oy ise alay konusu oldu.
 
Sarıyer Belediye Meclisi’nde 2013 yılında görev yapacak olan Denetim Komisyonu üyeleri seçildi. CHP Meclis Üyesi Özgür Doğan komisyona girmek istedi. Ancak CHP grubunda yapılan oylamada Hayati Kaptanoğlu ile Hacı Mehmet Bayraktar’ın isimleri çıktı. AK Parti ise Cemil Özbalta’yı önerdi. CHP’li Özgür Doğan da CHP’deki grup kararına rağmen aday oldu.
 
Oylamada sürpriz sonuç
Yapılan gizli oylamada oy sayılarında sürpriz sonuçlar ortaya çıktı. Hayati Kaptanoğlu 16 oy, Hacı Mehmet Bayraktar 15, Cemil Özbalta ise 14 oyla komisyona seçildiler. Ancak CHP’li Timur Göksoy ise aday olamamasına rağmen 12 oy aldı. Geçeriz sayılan 4 oy kâğıdında ise yine Timur Göksoy’un isminin yer alması da dikkat çekti. Grup kararına rağmen aday olan Özgür Doğan ise 9 oyda kaldı.

Şükrü Genç’e 1 oyu kim verdi?
Sandıktan Belediye Başkanı Şükrü Genç’e çıkan 1 oy ise toplantıyı izleyenler arasında alay konusu oldu. Bazı meclis üyeleri gülümseyerek, “Vallahi ben vermedim kendi kendine oy vermiştir” diyerek espri yaptı. AK Partili Halil Canarıkan ise, “Kesin Adnan hoca vermiştir” diyerek CHP’li Adnan Ayber’e takıldı. Ancak belediye başkanı yasal olarak Denetim Komisyonu'na seçilemediği için Genç’e çıkan 1 oy da geçersiz sayıldı.

Bu haber toplam 5330 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT