'Demokratik bir süreç yaşandı'

'Demokratik bir süreç yaşandı'
CHP’nin Sarıyer’de demokratik bir süreç yaşadığını belirten Alp, “Geçmiş dönemde bu demokratik gelişmeler yaşanmıyordu. Artık yeni bir döneme girdik” dedi.

Kongre sürecinde İlçe Başkanı Mehmet Deniz’i destekleyen Cengiz Alp, “Atanmış bir ilçe vardı. O artık seçimle tescillenmiş oldu. Seçimde iki liste yarıştı. Sonuç olarak bu demokratik bir gelenek. Eskiden beri olan ve CHP’de yaşatmak istemiş olduğumuz bir gelenek. Tek sesliliği zaten kabul etmiyoruz. Çok aday çıksın, fikir düzeyinde tartışmalar olsun ve kim hak ediyorsa o kazansın. Eskiden beri parti içerisinde demokrasiyi savunarak bugüne geldik. Geçmiş dönemde bu gerçekleşmiyordu. Artık yeni bir döneme giriyoruz” dedi.

İlçe ile belediye el ele vermeli
Belediye ile ilçe yönetiminin bundan sonra CHP’yi 2014’te Sarıyer’de tekrar iktidar yapmak için beraber çalışması gerektiğinin altını çizen Alp, “Önemli olan Sarıyer’de CHP’nin seçim alma şartlarının yaratılmasıdır. Burada kavga, tartışmalar olabilir. Ama hiçbiri umut kırıcı, geleceğe karamsar bakmamıza neden değil. Tam tersine ben umutla bakıyorum, Türkiye değişiyor, partimizin tüzüğü değişti, genel başkanımız değişti, programlarımızda değişiklikler olacak. Her şeyin Türkiye için iyi olacağını düşünüyorum” dedi.

Sarıyer’de kaybeden yok sadece CHP kazandı
Ülkedeki genel durumun iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Alp, “Amerika artık Türkiye’yi taşeron olarak kullanmak istiyor. Bunun önünde güçlü duran kadrolar lazım. CHP bunu gerçekleştirecek güce erişiyor. Sarıyer’de yaşadığımız seçimimizin spekülasyonlardan uzak, Sarıyer’e iyi olacağını, partiyi büyüteceğini, daha geniş kitlelere daha güzel mesaj verebileceğimizin fırsatı olarak değerlendiriyorum. Kazanan ve kaybeden arkadaşlarımız birlikte çalışacaklar ve partimizi daha geniş kesimlere açmanın mücadelesini yapacaklar. Biz de elimizden gelen çabayı göstereceğiz” dedi.

Bu haber toplam 1341 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT